Alonso nem az F1-re fókuszál, de hamarosan kiderül, mi a terve - F1VILÁG.HU

Alonso nem az F1-re fókuszál, de hamarosan kiderül, mi a terve

HIRDETÉS
A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Fernando Alonso cáfolta, hogy arra fókuszál, hogy a következő idényben visszatérjen a száguldó cirkuszba – a spanyol azt mondja, jobb kihívásokat talál magának máshol.
Suzuka Circuit, Suzuka, Japan
Sunday 7 October 2018.
Fernando Alonso, McLaren, on the grid.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _1ST6211

Alonso a tavalyi szezont követően intett búcsút az F1-nek, jelenleg pedig „szabadságát” tölti: májusban megpróbált elindulni az indianapolisi 500 mérföldesen, ám nem sikerült kvalifikálnia magát, az Endurance-világbajnokságon (WEC) pedig befejezte a szereplést a Toyotával.

Nemrég olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Alonso 2020-ban visszatérhet a Forma-1-be – méghozzá a Ferrarival, ahol a spekulációk szerint nem kizárt, hogy Sebastian Vettel nem tölti ki jelenleg érvényes szerződését.

Alonso viszont azt mondja, nem az F1-re fókuszál.

„Amit az elmúlt években a Forma-1 kínálni tudott nekem, az nem elég vonzó” – mondta a kétszeres Forma-1-es világbajnok.

„Kivételes időszak volt számomra, de ma már nem találom meg azokat a kihívásokat az F1-ben, amiket máshol megkaphatok.”

Alonso azt mondja, már eldöntötte, mi lesz a következő lépés számára a motorsportban, de még túl korai a részletekről beszélni.

„Elég tiszta elképzeléseim vannak arról, mit fogok csinálni. Nem hagyok nyitva ajtókat, és nem várok arra, hogy valaki felhívjon. Mindig én választom ki, hogy hol és mikor akarok versenyezni, mert az alapján döntök, hogy mivel vagyok elégedett. Megvan a fejemben, hogy mit fogok csinálni a jövőben, és a megfelelő időben ki is fog derülni minden.”

Alonso hozzátette, nem a Dakar-ralira gondol, mellyel kapcsolatban szintén összefüggésbe hozták nemrég.

„Vonzó esemény, a legfontosabb, de ellentétes az én képességeimmel, vagy vezetési stílusommal. Soha nem versenyeztem murván, és elég extrém dolog lenne hirtelen megpróbálkozni a világ legkeményebb raliversenyével.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!