Alonso nem bánná, ha esne a Magyar Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Alonso nem bánná, ha esne a Magyar Nagydíjon

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Elégedetten zárta a 33. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki edzésnapját a kétszeres világbajnok Fernando Alonso. A McLaren versenyzője a 12. legjobb időt autózta, és nem bánná, ha hétvégén egy kis eső is megbolondítaná a játékot.

Alonso és csapata a délelőtti tréningen számos aerodinamikai tesztet elvégzett, délután pedig már a beállítások finomításával, és persze a hosszú etapokkal foglalatoskodtak.

A spanyol versenyző a nap végén elárulta, igyekeztek minél többet tanulni, hogy jól felkészülten guruljanak majd pályára a szombat délutáni időmérőn.

„Pozitív napunk volt, az első edzésen sok aerodinamikai tesztet végrehajtottunk, a második edzésen pedig a gumikeverékeket hasonlítottuk össze, próbáltunk adatokat gyűjteni” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Elég meleg volt ma, az aszfalt hőmérséklete 60°C körül volt a második edzésen, ami azt hiszem, rekord. Meglátjuk, mit találhatunk holnapra.”

Arra a kérdésre, hogy hűvösebb aszfaltot szeretne-e szombatra, Alonso elárulta, inkább egy kis esőre vágyna: „Az aszfalthőmérséklet sok mindenen nem változtat, az mindenkit ugyanúgy érint. Az viszont igaz – ahogy Hockenheimben is láttuk –, hogy egy kis eső mindig tartogat némi akciót. A versenyen is elég trükkös volt a helyzet, változatos stratégiákat láttunk. Talán ez az, amit látni szeretnénk holnap, illetve vasárnap. A középmezőny a nyirkos aszfaltot mindig szívesebben látja.”

A McLaren pilótája hozzátette, reméli, sikerül még javítani az autó egyensúlyán szombatra.

„Az autó beállításai, illetve egyensúlya nem volt ideális ma, sokkal jobb teljesítményt tudunk még kihozni az autóból, ha megtaláljuk a megfelelő balanszt. Ma némi alulkormányzottsággal küszködtünk, úgyhogy gyorsulhatunk még. Persze oda kell figyelnünk a pályahőmérsékletre, illetve a körülményekre, hiszen ez a pálya folyamatosan fejlődik: minél több rajta a gumi, annál gyorsabb. Holnap tehát egy más pálya vár ránk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!