Alonso: Nem érdekel, mit csinál Lewis Hamilton - F1VILÁG.HU

Alonso: Nem érdekel, mit csinál Lewis Hamilton

Egy kicsit meglepte Fernando Alonsót az, hogy Lewis Hamilton az idei szezon végén elhagyja a Mercedes csapatát, az Aston Martin autóbemutatójának napján azonban a kétszeres világbajnok megelégelte a volt csapattársával kapcsolatos kérdéseket.

Alonso újságírói kérdésre beszélt arról, amikor a Ferrari csapata másfél héttel ezelőtt bejelentette, hogy 2025-ben Lewis Hamilton veszi át Carlos Sainz helyét a csapatnál, ő valójában épp tréningezett, így csak egy nappal később értesült a hírről. Azt mondja, alapvetően az lepte meg, hogy a hétszeres világbajnok 12 szezon után távozik a Mercedestől.

„Ami azt illeti, aznap tréningeztem, szóval kimaradtam a stresszből, és csak egy nappal később értesültem a hírről. Talán meglepetés volt, nem fogok hazudni — nem feltétlenül a váltás miatt, inkább csak azért, mert kívülről úgy tűnt, nagyon szoros a köteléke a Mercedesszel, és nagyon lojális hozzájuk, szóval egy kicsit váratlan volt” — fogalmazott az Aston Martin versenyzője. „De nem ismerem a mögöttes dolgokat, az okokat — nem tudok semmit, nem tudom a sztorit — ezt inkább tőle kellene megkérdezni.”

„De ez nem volt a gyerekkori álma 12 hónappal ezelőtt, nem igaz? Vagy 2 hónappal ezelőtt — mivel teljesen más álmot dédelgetett.”

Alonso aztán megunta a Hamilton-témát, amikor arról kezdték el faggatni, vajon Hamiltont követhetik-e nagynevű mérnökök a Ferrarihoz.

„Nem tudom, nincs semmi információm erről, és nem is érdekel, mit csinál Lewis Hamilton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!