Friss hírek

Alonso nem fél attól, hogy ellene fordul a McLaren

Fernando Alonso elmondta, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy akár el is veszítheti csapata támogatását a szezon hátralévő részében, miután az ő keze is jócskán benne van abban, hogy bűnösnek találták a McLarent a kémügyben.

Fernando Alonso elmondta, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy akár el is veszítheti csapata támogatását a szezon hátralévő részében, miután az ő keze is jócskán benne van abban, hogy bűnösnek találták a McLarent a kémügyben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley a mai nap megerősítette, Ron Dennis a Magyar Nagydíj után arról tájékoztatta, hogy Alonso megfenyegette a McLaren vezetőit, hogy készen áll olyan bizonyítékokat szolgáltatni az FIA-nak, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy a brit alakulat igenis benne van a kémügyben.

Dennis a Magyar Nagydíj idején felhívta Mosley-t, és tudatta vele, hogy új bizonyítékok kerültek elő a kémügyben. Mindez azok után történt, hogy Alonso csúnyán összeveszett csapatvezetőjével az időmérő edzést követően.

Hirdetés
 

Végül aztán Dennis hivása eredményezte azt, hogy újratárgyalták a kémügyet, és a McLarent kizárták a konstruktőrök versenyéből, valamint rekordösszegű 100 millió dolláros büntetéssel sújtották őket.

“A Magyar Nagydíj napján Ron hívott, és a következőket mondta: ’Most találkoztam Alonsóval a motorhome-ban és azt mondta, információi vannak, melyeket készen áll eljuttatni az FIA-nak’.”

Mikor a Belga Nagydíj időmérő edzése után az ügyről kérdezték, Alonso elhárította a válaszadást. “Nem szeretném ezt kommentálni. Gondoljanak bármit” – mondta a spanyol.

“Nem kommentálom a történteket” – folytatta, mikor a Magyar Nagydíj hétvégéjéről kérdezték. “Mindenki össze-vissza beszél, és mindenféléről spekulál. Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, szerintem ez az első és legfontosabb dolog, amiről most beszélnünk kellene.”

“Ha Ron mondott valamit, akkor azt azért mondta, mert akarta. Ha Max mondott valamit ma, azt azért tette, mert akarta. Én egy versenyző vagyok, és csak a gumikról, a motorokról, és az ehhez hasonló dolgokról vagyok hajlandó beszélni, és az ezt érintő kérdésekre vagyok hajlandó válaszolni.”

Alonso továbbá azt is elmondta, a csapaton belüli légkör változatlan, és arra számít, hogy a vezetőség továbbra is minden támogatást megad majd neki, hogy harcba szállhasson az egyéni bajnoki címért.

“Ami a csapatot illeti, nem hiszem, hogy bármi is megváltozott volna” – mondta. “Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk. Minél jobban fel szeretnénk készülni a versenyre, hogy győzelmet arathassunk. Nem hiszem, hogy változott volna a helyzet ezen a téren.”

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy a csapat megvonja tőle a támogatást, a spanyol pilóta a következőket válaszolta: “Nem, nem tartok ettől. Emiatt egy cseppet sem aggódom. Elégedett vagyok a csapat viselkedésével, úgy gondolom, mindenki megfelelően reagálja le a helyzetet. Mindig azt hangoztatják, hogy mindent megtesznek a győzelemért. A dolgok így mennek manapság.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!