Friss hírek

Alonso nem gondol a bahreini pole-ra

Pazar formában vágott neki a szezonnyitó Bahreini Nagydíjnak az Aston Martin Forma-1-es csapata, Fernando Alonso azonban hiába végzett a legjobb köridővel pénteken, nem számít arra, hogy győzelmi esélyeik vannak.

Az már az előszezoni tesztelés során látszott, az Aston Martin új versenyautója nagy előrelépés a tavalyi modellhez képest, és a riválisok is előre jelezték, oda kell figyelni a brit istállóra idén. Alonso aztán parádés formában indított Bahreinben, pénteken ugyanis megfutotta a legjobb köridőt a második gyakorláson. A spanyol pilóta ugyanakkor két lábbal a földön jár – pontosan tudja, nincsenek még a topcsapatok szintjén.

Amikor a kétszeres világbajnokot arról kérdezték, csalódott lesz-e, ha nem övé lesz a pole ma, így felelt: „Ó, nem. Egyáltalán nem. Még nem gondolkodom ekkora dolgokban, hogy őszinte legyek. Ami azt illeti, nem tudom még pontosan, milyen pozíció lenne jó számunkra.”

Hirdetés
 

„A tesztelés után azt gondoltuk, hogy a Q3-ba kerülhetünk mindkét autóval, és az első néhány versenyen annyi pontot szerzünk majd, amennyit csak tudunk, és igyekszünk nem hibázni. Nagyon könnyű elkövetni egy hibát, nem ugyanolyan a 12. vagy 14. helyért harcolni, mint a top 5-ben, hiszen más a nyomás, más az adrenalin. Szóval sok dolog van, amiben a csapattal közösen együtt kell felnőnünk ebben a folyamatban.”

„Arra számítok, hogy sajnos fogunk hibákat elkövetni, és talán én is hibázom majd. Ez egy teljesen új csapat számomra, újak a procedúrák, új a csapat. Szóval két lábbal a földön kell járnunk. A cél az kell, hogy legyen, hogy a bajnoki címért csatázunk, de hosszú távon. Nem gondolom azt, hogy már idén.”

Alonso azt mondja, nagyon örül annak, hogy az Aston Martin új, AMR23-as kódjelű versenyautója ennyire erősnek mutatkozik, ráadásul a fejlesztéseknek köszönhetően még erősebbek lesznek majd.

„Nyilván jó látni a köridőket, azt, hogy versenyképesek vagyunk” – mondta. „A tesztelés után mindig vegyesek az ember érzései, de még az időmérő és a verseny előtt is. Ráadásul az első három futamot nagyon eltérő pályákon teljesítjük Bahreinben, Dzsiddában és Ausztráliában. Momentán csak magunkra összpontosítunk. Sok mindenen tudunk még javítani az autón, az egyensúly sem volt teljesen tökéletes pénteken. És azt gondolom, a csapatnak is változtatnia kell néhány dolgon.”

„Nyilván jó érzés vezetni. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem az. De minden relatív ahhoz képest, amit a többi csapat csinál. Az ember érezheti jól magát az autójában, de lehet, hogy három-négy autó is gyorsabb lesz nálad, és akkor már nem olyan jó érzés. Szóval meglátjuk, hol állunk. De szerintem büszkének kell lennünk arra az előrelépésre, amit megtettünk. Nagyon intenzív két-három hónapon vagyunk túl. Megszámlálhatatlanul sok órát töltöttünk el a szimulátorban, a meetingeken, hogy kitaláljuk, milyen problémákkal találhatjuk szembe magunkat az első pár versenyen. De ahogy már mondtam, a csapat rendelkezik a szükséges tudással és tehetséggel. Ez pedig igazán biztató a jövőre nézve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!