Alonso nem gondolja úgy, hogy több bajnoki címet érdemelt volna - F1VILÁG.HU

Alonso nem gondolja úgy, hogy több bajnoki címet érdemelt volna

HIRDETÉS
Az Alpine Forma-1-es csapatának versenyzője, Fernando Alonso elárulta, egyáltalán nem érzi úgy, hogy többet érdemelt volna azoknál az eredményeknél, amiket elért pályafutása során.
Fernando Alonso Alpine

Alonso két világbajnoki címet is nyert a Forma-1-ben, azóta azonban eltelt 15 év, a spanyol pilótának pedig nem sok babér termett a királykategóriában, noha a Ferrarival többször közel került az újabb vb-trófeákhoz.

A 40 esztendős versenyző idén tért vissza a száguldó cirkuszba, célja pedig, hogy jelenlegi csapatát, az Alpine-t a győztesek útjára terelje.

Alonso a minap elárulta, egyáltalán nem érzi úgy, hogy tehetsége miatt több világbajnoki trófeát érdemelt volna.

„Nem, nem hiszem. Azt gondolom, az ember azt kapja, amit érdemel. Van pár példa, amikor azt mondhatod, nem fair, hogy talán egyesek bajnoki címeket vagy versenyeket nyernek, miközben vannak jobb versenyzők a mezőnyben. De ezt soha nem tudhatjuk, hiszen mindannyian más-más autókban ülünk” – mondta Alonso a Beyond The Grid című podcastben.

A spanyol versenyző hozzátette, rengeteg tehetséges versenyző van a nagyvilágban, akik soha nem jutnak el a Forma-1-ig, vagy nincs lehetőségük arra, hogy egy topcsapatnál versenyezzenek.

„Rengeteg tehetséges pilóta van, akik még el sem jutnak a Forma-1-ig, és ez nem fair” – mondta a 2005-ös és 2006-os év legjobbja.

„Én is számos versenyző ellen versenyeztem az alsóbb kategóriákban, akik kiemelkedőek voltak, és számos bajnoki címet nyertek gokartban, a Forma-3-ban, vagy más szériákban, de soha nem kaptak lehetőséget arra, hogy Forma-1-es autót vezessenek.”

„És ugyanez igaz a mostani rajtrácsra is. 20 lenyűgöző versenyző van, akiknek talán 90 százaléka soha nem fog versenyt nyerni Forma-1-es pályafutása során, és ez nem fair, mert biztosan megérdemelnék.”

Alonso éppen ezért azt mondja, hálás azért, hogy eredményes karriert tudhat a magáénak.

Hirdetés

„Ha visszatekintek a pályafutásomra, abban a szerencsében volt részem, hogy két bajnoki címet nyertem, és összejött Le Mans-ban, Daytonában, az Endurance-világbajnokságon és a Gokart Világbajnokságon is. Úgy érzem, többet értem el, mint amiről álmodtam, amikor elkezdtem karrieremet.”

„Szóval soha nem gondolnék rá úgy, hogy unfair a dolog, vagy balszerencsés voltam az eredmények tekintetében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!