Alonso nem haragszik Grosjeanra, de…

Nem haragszik Romain Grosjeanra a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, ugyanakkor figyelmeztet arra, a versenyzőknek is tenniük kell azért, hogy biztonságosabbá váljon a versenyzés a Forma-1-ben.


Nem haragszik Romain Grosjeanra a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, ugyanakkor figyelmeztet arra, a versenyzőknek is tenniük kell azért, hogy biztonságosabbá váljon a versenyzés a Forma-1-ben.

A spanyol versenyző is belekeveredett abba a balesetbe, melyet Romain Grosjean idézett elő a vasárnapi Belga Nagydíj rajtja után.

Szerencsére senki nem sérült meg az ütközésben, ám a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egy versenytől eltiltotta Grosjeant, aki így nem vehet részt a hétvégi Olasz Nagydíjon.

Alonso elmondta, egyáltalán nem haragszik a Lotus versenyzőjére, ám szükség van arra, hogy a versenyzők odafigyeljenek viselkedésükre.

„Nem haragszom, senki nem tesz ilyet szándékosan” – fogalmazott Alonso.

„Két agresszív pilóta harcolt egymással a rajtnál, mi pedig rosszkor voltunk rossz helyen. Ugyanakkor az is igaz, hogy Romain 12 versenyen 7 alkalommal keveredett rajtbalesetbe.”

A ferraris hozzátette, a versenyzők nem bízhatnak abban, hogy minden ilyen incidens után az FIA megteszi a szükséges lépéseket, így a balesetet okozóknak is változtatniuk kell hozzáállásukon.

„Ezen a hétvégén több incidenst is láthattunk: a GP2-ben és a GP3-ban is, és aztán a Forma-1-ben. Rajtunk, versenyzőkön múlik, hogy józan ésszel versenyzünk-e, és megfelelően tiszteljük-e a többieket.”

A spanyol elmondta továbbá, az FIA is újragondolhatja hozzáállását, így felszámolhatja a csúnya versenyzést a Forma-1-ben.

„Láthattunk ismétlődő incidenseket ugyanazon versenyzőktől, és a megoldás talán a szövetség más hozzáállása lenne. Azonban nem mindig arról van szó, hogy máshogy kell hozzáállnod a dolgokhoz, mert a Forma-1-ben ott van a sebesség, az idő és a távolság, ezeket pedig elég nehéz kombinálni.”

„És néha a TV-ben látványosnak tűnő dolgokat nem olyan könnyű elkerülni. De biztos vagyok abban, hogy jó munkát végeznek majd, és odafigyelnek minden apró részletre.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!