Alonso: Nem hazudhatunk magunknak, a pontszerzésre sem vagyunk képesek - F1VILÁG.HU

Alonso: Nem hazudhatunk magunknak, a pontszerzésre sem vagyunk képesek

HIRDETÉS
Bár pontszerzésben bízott, végül nem tudott a legjobb 10 között végezni hazai versenyén Fernando Alonso. A spanyol azt mondja, nem tagadhatják, jelenleg olyannyira visszaesett a teljesítményük, hogy már a pontszerzés is nehéz feladatnak bizonyul számukra.
Portrait, Press Conference, Circuit de Barcelona-Catalunya, GP2410a, F1, GP, Spain
Press Conference .Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team

Miközben az Aston Martin a tavalyi szezon első felében rendre az élmezőnyben csatázott, és végül tisztességes eredményekkel zárta a bajnokságot, idén eddig képtelen volt felvenni a versenyt az élcsapatokkal — sőt, az elmúlt időszakban egyre inkább visszaesett a rangsorban.

A vasárnapi Spanyol Nagydíjnak Alonso a 10. helyről vágott neki, végül azonban képtelen volt pontszerző helyen végezni. Azt mondja, egész egyszerűen nincs meg a teljesítmény, ezt pedig nem rejthetik véka alá.

„Nem volt meg a tempónk Barcelonában” — sajnálkozott a kétszeres világbajnok. „Azt gondolom, ez a pálya rangsorba állítja a csapatokat a tempó terén, nincs mit rejtegetni, a 66 kör után olyan pozícióban végzel, amilyet megérdemelsz.”

„Ma a 12. helyen értünk célba, ez volt a maximum, az autó nem volt valami nagyszerű egész hétvégén, ez a versenyen is megerősítést nyert. Rengeteget csúszkáltam, főleg a gyors kanyarokban, ami nyilvánvalóan kinyírja a gumikat, szóval az ember belekerül egy rossz spirálba… Összességében nehéz hétvége volt.”

Arra a kérdésre, hogy mit fognak tenni annak érdekében, hogy jövő hétvégén, Ausztriában erősebbek legyenek, Alonso így válaszolt: „Szerintem nehéz lesz, nem hazudhatunk magunknak: itt tartunk jelenleg, nem vagyunk olyan helyzetben, hogy pontokat szerezzünk, szóval előre kell lépnünk — jelentős előrelépésre van szükség a következő pár versenyen.”

„Ausztria 5 nap múlva következik, nem sok időnk van, aztán jön Silverstone… Remélhetőleg Magyarországon, vagy később egy kicsit meg tudunk tenni egy olyan lépést, ami segít bennünket a teljesítmény terén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!