Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Alonso: Nem hiszem, hogy az első helyért harcolhatok

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alonso: Nem hiszem, hogy az első helyért harcolhatok

Habár pozitívan nyilatkozott az Abu Dhabi Nagydíj pénteki edzésnapját követően a ferraris Fernando Alonso, nem hiszi, hogy a holnapi időmérő edzésen a pole pozícióért szállhat majd harcba.


Habár pozitívan nyilatkozott az Abu Dhabi Nagydíj pénteki edzésnapját követően a ferraris Fernando Alonso, nem hiszi, hogy a holnapi időmérő edzésen a pole pozícióért szállhat majd harcba.

A kétszeres világbajnok a két McLaren mögött harmadik lett délután, és noha egy kicsúszás miatt közel fél órát vesztett, úgy érzi, jól indult a hétvége számára.

„Mint ahogy két hete, Indiában, itt, Abu Dhabiban is veszítettem egy kis időt: akkor a motor hibája miatt kellett álldogálnom a pálya szélén, most pedig egy kis pályaszéli látogatás miatt” – mondta Alonso.

„Nincs különösebb probléma a tapadással az 1-es kanyarban, de ha fékezés közben hozzáérsz a kerékvetőhöz, akkor veszítesz a tapadásból. Én és Vettel is ugyanott csúsztunk ki, és sok hasonlóságot véltem felfedezni: holnap talán egy kicsit inkább a pálya közepe felé húzunk majd, és nem próbáljuk meg feszegetni a határokat abban a kanyarban.”

„Idegesít, hogy időt vesztettem, és elnézést kérek a szerelőktől, akiknek most extra munkát adtam azzal, hogy ismét össze kell rakniuk az autót. Megpróbálom visszafizetni ezt nekik egy jó körrel a holnapi időmérőn.”

Alonso elárulta, ma főként az autó beállításaival foglalatoskodtak, ám azt lehetetlen megmondani, hogy pontosan hogy is állnak a Red Bullhoz és a McLarenhez képest. A spanyol hozzátette, úgy érzi, nem lesz esélye az első rajtkockára, valamint a vasárnapi győzelemre.

„Ma semmi újat nem próbáltam ki, szóval főként a két leszorítóerő-csomag összehasonlításával foglalkoztunk, és a 2012-es Pirelli-abroncsok kiértékelésével. Mint mindig, most is nehéz megmondani, hol is állunk a többiekhez képest, mert péntekenként mindig sok az ismeretlen tényező.”

„Nem hinném, hogy a pole pozícióért, vagy a győzelemért fogok harcolni, de az első benyomásom az, hogy jobb formában vagyunk, mint vártuk. A pálya javult a második edzésre, ami az alacsonyabb hőmérsékletnek volt köszönhető. A lágy gumikkal jól megy az autó, de a keménnyel sincs probléma.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!