Alonso nem jutott egyről a kettőre az Alpine-nal, helyes döntésnek tartja a csapatváltást - F1VILÁG.HU

Alonso nem jutott egyről a kettőre az Alpine-nal, helyes döntésnek tartja a csapatváltást

HIRDETÉS
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt mondja, az Alpine csapatával folytatott egyeztetések során végig furcsa érzések kavarogtak benne, amikor pedig az Aston Martin megkereste őt, szinte habozás nélkül igent mondott.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team.
Emilia Romagna Grand Prix, Thursday 15th April 2021. Imola, Italy.

A silverstone-i csapat a Magyar Nagydíj utáni hétfőn jelentette be, az év végén visszavonuló Sebastian Vettel helyét Alonso veszi majd át, aki így két idény után távozik az Alpine csapatától.

Az augusztus eleji bejelentés óta Alonso először állt a nyilvánosság elé, Belgiumban pedig elárulta, az Aston Martin nem sokkal azt követően környékezte meg, hogy Vettel bejelentette visszavonulását. A szerződést végül a hungaroringi verseny utáni hétfőn írták alá, a csapat pedig úgy döntött, gyorsan bejelenti azt, mielőtt kiszivárog a hír.

Alonso azt mondja, az elsődleges célja az volt, hogy az Alpine-nál maradjon, ám mivel „hónapok óta nem haladt előre” az ügyük, végül más utat választott.

„Logikus lépés volt ez számomra, mivel az Aston nagyon szeretett volna engem, és bízik abban, hogy a pályán és azon kívül is segíthetem a projekt előmenetelét” – mondta a kétszeres világbajnok Spában. „Az én esetemben ráadásul úgy tűnt, hogy valamennyi egyeztetés, illetve az eltelt hónapok után helyes dolog volt elérhetővé tenni az ülésemet egy fiatalabb és tehetséges pilótának, mint Oscar, szóval ez egy nyertes helyzet volt mindenki számára.”

Az egyik akadályt az Alpine-nal való egyeztetések során az jelentette, hogy Alonso hosszabb távra szóló szerződést akart, míg a francia istálló vonakodott ettől. A spanyol pilóta viszont azt mondja, nem ez volt az egyetlen probléma, hanem, „a bizalom is, amit az ember érez, és az, hogy mennyire akarják őt egy adott helyen”.

„Végig furcsa érzés volt. Úgy éreztem, hogy helyes döntés volt átszerződni az Astonhoz, mivel úgy tűnt, hogy tényleg akarnak engem, és értékelték az elmúlt két évben nyújtott teljesítményemet.”

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer még augusztus elején elárulta, őt derült égből villámcsapásként érte Alonso döntése, és csak az Aston Martin sajtóközleményéből értesült arról, hogy a kétszeres világbajnok otthagyja őket év végén.

Alonso elismerte, Szafnauer „talán nem tudott semmiről”, elmondása szerint viszont ő tájékoztatta azokat, akikkel az egyeztetéseket folytatta.

„Én tájékoztattam [az Alpine vezérigazgatóját] Laurent Rossit, Luca de Meo elnököt, a szerelőimet és a mérnökeimet a bejelentés előtt” – mondta Alonso. „Minden érintettet tájékoztattak bármiféle bejelentés előtt. Otmar nem volt érintett a tárgyalásokban, és igen, talán Laurent vagy Luca nem hívta fel őt, mielőtt megtörtént a bejelentés, és ezért talán meglepődött. De igen, mindenkit, akivel én egyeztettem, tájékoztattak a bejelentés előtt, miszerint az Astonhoz szerződöm, és még időt szántam arra is, hogy a szerelőimet, vagy a mérnökeimet tájékoztassam a hivatalos bejelentést megelőzően.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!