IMOLAGP

Alonso nem lesz ott az Alpine bemutatóján

Fernando Alonso (ESP) Renault F1 Team.
Formula One Testing, Tuesday 15th December 2020. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.
Fernando Alonso nem lesz ott az Alpine 2021-es F1-es autójának bemutatóján, közölte a csapat – a spanyol jelenleg nem tud szerepelni kommunikációs programokon.

A kétszeres világbajnok az idei évben az Alpine színeiben érkezik vissza a Forma-1-be: ez a februári kerékpáros balesete ellenére visszatérése egyelőre nincs veszélyben. 

Alonso februárban egy autóval ütközött Luganóban, felső állkapcsa eltört, ami miatt meg is kellett műteni a spanyolt. A beavatkozást követően 48 órán belül hazaengedték őt, és a csapat tájékoztatása szerint a kétszeres világbajnok a szezon kezdetére teljesen rendbe fog jönni

Azóta Alonso a közösségi médiában többször is bejelentkezett, megmutatva, hogy teljes erőbedobással készül az új szezonra. 

Az Alpine csapata március 2-án mutatja be az új A521-es versenygépét, azonban az istálló hivatalosan is közölte, hogy Alonso nem tud majd válaszolni az újságírók kérdéseire a bemutatón. 

„Sajnálattal megerősítjük, hogy Fernando Alonso nem lesz jelen az újságírói kérdések alkalmával” – tájékoztatott az Alpine. „Ehelyett közzéteszünk egy kérdés-válasszsort Fernandóval, és Bahreinben elérhető lesz a média számára a szezon előtti tesztek során.

„Az egészségügyi helyzet és a hatályos előírások nem engedik meg számára, hogy kommunikációs és marketing tevékenységeket folytasson, miközben a kritikus szezon előtti előkészületei zajlanak.”

Alonso szezon előtti felkészülési terve a balesete miatt megcsúszott, így az edzések ütemterve módosult – ez is magyarázhatja a spanyol távollétét, illetve az is, hogy a műtét miatt kímélnie kell állkapcsát. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!