Friss hírek

Alonso: Nem Mercedes-motoros autóm lesz jövőre

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elhintette, biztos, hogy 2015-ben nem Mercedes-motoros autóval áll rajthoz a Forma-1-ben.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elhintette, biztos, hogy 2015-ben nem Mercedes-motoros autóval áll rajthoz a Forma-1-ben.

A spanyol versenyző szinte biztosan távozik a Ferraritól az idény végén, és valószínűleg a McLarennél folytatja pályafutását, ám az elmúlt napokban pletykáltak arról is, az sem elképzelhetetlen, hogy a Mercedeshez, a Williamshez, vagy a Lotushoz szerződik.

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff igyekezett cáfolni, hogy Alonso tárgyalna velük.

„Ez hülyeség!” – mondta határozottan a szakember Szocsiban.

„Van már versenyzőpárosunk a jövő évre – egyszerűen csak nem akarunk belemenni a szerződéssel kapcsolatos tárgyalásokra [Hamiltonnal a 2015-ös szezon utáni időszakról – a szerk.] ebben az intenzív bajnoki szakaszban. Ezért van ennyi pletyka.”

„De már mondtuk, hogy az év végén leülünk majd és megújítjuk a kontraktust.”

Alonso mindazonáltal az NBC amerikai televízió F1-es riporterének, Will Buxtonnak azt mondta, biztos, hogy nem Mercedes-motoros autóval versenyez jövőre – ami egyúttal a Lotust és a Williamst is kizárja.

„A jövőm már eldőlt” – mondta a kétszeres világbajnok néhány perccel korábban a Sky Sports F1 televíziónak.

„Pár hónapja már eldöntöttem magamban. Most véglegesítünk mindent. De türelmesnek kell lenniük, egy kicsit még várniuk kell.”

„Addig nem mondhatok semmit, amíg nincs minden véglegesítve. De a jövőm szempontjából a lehető legjobbat teszem, és a Ferrari jövője érdekében is, mivel imádom a csapatot.”

„Amikor már tudni fogják, azt mondják, ’nyilvánvaló volt, hogy ezt fogod tenni’.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek