Alonso nem számított ilyen jó eredményekre - F1VILÁG.HU

Alonso nem számított ilyen jó eredményekre

HIRDETÉS

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso saját bevallása szerint nem számított arra, hogy mindkét McLaren pontszerző helyen tud célba érni a mai Orosz Nagydíjon.


A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso saját bevallása szerint nem számított arra, hogy mindkét McLaren pontszerző helyen tud célba érni a mai Orosz Nagydíjon.

A spanyol versenyzőt tizedikként intette le a kockás zászló Szocsiban, míg csapattársa, Jenson Button egy hellyel előtte, a kilencedik pozícióban zárt.

Alonso a futam után úgy nyilatkozott, reméli, a következő, amerikai fordulón még versenyképesebbek lesznek.

„Nagyon pozitívan alakult számunkra a hétvége” – mondta a spanyol versenyző.

„Ez volt az első alkalom, hogy mindketten dobogós helyen végeztünk [valójában a Magyar Nagydíjon is pontszerző lett mindkét McLaren – a szerk.], szóval ez egy remek eredmény egy olyan helyen, ahol nem számítottunk arra, hogy ennyire versenyképesek leszünk.”

„Úgy tűnik, jó irányba haladunk, folyamatosan fejlődünk. Remélhetőleg az Egyesült Államokban még jobb lesz a teljesítményünk.”

„Az autó nagyon jól ment a futamon, és úgy tűnt, jobban tudunk vigyázni a gumikra, mint egyesek. Szóval elégedett vagyok a hétvégével.”

Button számára ugyan jól sikerült a futam első fele, később hátrébb csúszott – az előtte történt incidenseknek köszönhetően azonban végül kilencedikként tudott célba érni.

„A kilencedik hely nem rossz. Nehéz volt, de a pontszerzés volt a legtöbb, amit elérhettünk. Az első pár körben nem sokat tehettem, nem tudtam tartani a mögöttem lévőket.”

Hirdetés

„Az év végéig már nem fogjuk megoldani a hibrid rendszerrel kapcsolatos gondokat, itt további fejlesztésekre lesz szükség.”

FRISSÍTVE: Fernando Alonsót végül 5 másodperces időbüntetéssel sújtották pályaelhagyás miatt, így visszasorolták a tizenegyedik helyre – pont nélkül zárta tehát a hétvégét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!