Alonso nem teljesen elégedett az autóval - F1VILÁG.HU

Alonso nem teljesen elégedett az autóval

HIRDETÉS

Nem teljesen elégedett a Ferrari versenyautója által nyújtott szombati teljesítménnyel a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.


Nem teljesen elégedett a Ferrari versenyautója által nyújtott szombati teljesítménnyel a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A spanyol versenyző a negyedik helyről vághat neki a vasárnapi Monacói Nagydíjnak, és noha a szűk utcai pályán nehéz előzni, reméli, hogy sikerül dobogóra állnia.

„Az időmérőn nem voltak olyan jó érzéseim az autóval kapcsolatban, mint a szabadedzésen, szóval ki kell derítenünk, mi ennek az oka” – magyarázta Alonso a kvalifikáció után.

„Ma a McLarenek nagyon gyorsak voltak, azt hiszem, Hamiltonnak voltak a legjobb esélyei a pole-ra. Nem hinném, hogy a mai eredmény tükrözi a valós itteni erőviszonyokat, mert a piros zászló keresztülhúzta a számításokat több versenyzőnél is.”

„Míg Hamiltonnak rosszul jött, a Red Bullnak pedig jól, mi talán a kettő között voltunk. Megtehettünk volna két mért kört tankolás nélkül, és talán nem hoztuk ki a legtöbbet a gumikból sem.”

Alonso elmondta, a taktikának, no meg a rajtnak nagyon fontos szerepe lesz majd holnap, és bízik abban, hogy a Ferrari a váratlan helyzetekből is a legjobbat hozza majd ki.

„Feltételezem, hogy holnap majdhogynem lehetetlen lesz előzni, a KERS és a DRS ellenére is. A rajt nagyon fontos lesz, a versenytempónk pedig jó, szóval remélem, hogy javíthatunk néhány helyet, emellett a megjósolhatatlan helyzetekből is kihozzuk a legjobbat, no meg persze a stratégiából.”

„Arra számítok, hogy néhány két kiállással próbálkoznak majd, míg mások megkockáztatják az egy kerékcserét. Az autó jobban kezelhető, mint egy hete, Barcelonában: az egyensúly rendben van, a szuperlágy gumik jól működnek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!