Alonso nem vár komoly változást Isztambulban - F1VILÁG.HU

Alonso nem vár komoly változást Isztambulban

HIRDETÉS

Ugyan mindent megtesznek a sikeres szereplés érdekében, a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso nem vár jelentős előrelépést a hétvégi Török Nagydíjon.


Ugyan mindent megtesznek a sikeres szereplés érdekében, a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso nem vár jelentős előrelépést a hétvégi Török Nagydíjon.

A maranellói gárda riválisaihoz hasonlóan kihasználta a háromhetes szünetet, így Isztambulban több aerodinamikai újítást is felvonultat.

A csapat spanyol versenyzője, Fernando Alonso a Ferrari hivatalos weboldalán vezetett blogjában a minap elárulta, tisztában vannak azzal, hogy jelentős előrelépésre lesz szükségük, miközben azt is tudják, hogy riválisaik sem pihennek.

„Már Törökországban lesznek új aerodinamikai komponensek az autón, a következő versenyeken azonban további újítások várhatóak” – mondta Alonso.

„Tudjuk, hogy szignifikáns előrelépésre van szükségünk teljesítmény tekintetében, ha újra a legjobb helyekért szeretnénk harcolni, különösen az időmérőn. Isztambulban azonban nem várok jelentős fejlődést: pénteken majd meglátjuk, hogy az új alkatrészek úgy működnek-e, ahogy vártuk, de tisztában vagyunk azzal, hogy a többiek sem ültek a babérjaikon az elmúlt hetekben, szóval lehetetlen megmondani, hogy állunk legfőbb riválisainkkal szemben.”

Alonso hozzátette, a török versenypályán idén jó versenyre van kilátás, hiszen az aszfaltcsík adottságai lehetővé teszik az előzést, mely a mozgatható hátsó szárny miatt idén még könnyebbé válhat.

„Az isztambuli pálya nagyon technikás, számos különböző típusú kanyar található rajta, vannak lejtők és emelkedők is, és néhány helyen az előzés is lehetséges volt a múltban: idén ez még könnyebb lehet, köszönhetően az állítható hátsó szárnynak.”

„Jelen pillanatban az időjárás nagyon kiszámíthatatlannak tűnik, különösen péntekre, ami újabb ismeretlen faktor lehet a hétvégén.”

Alonso végül elmondta, nem kíván jóslatokba bocsátkozni, azt azonban tudja, hogy a csapat keményen dolgozott az elmúlt hetekben annak érdekében, hogy komoly fejlődést érjen el.

Hirdetés

„A végeredménnyel kapcsolatban nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni: tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de keményen fogunk dolgozni. Láttam az elmúlt napokban is, hogy mindenki iszonyatosan keményen dolgozott Maranellóban, Domenicalitól kezdve a szerelőkig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso nem vár komoly változást Isztambulban
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!