Alonso nem vár sokat a McLarentől Montrealban - F1VILÁG.HU

Alonso nem vár sokat a McLarentől Montrealban

Fernando Alonso szerint a McLaren nem fogja tudni megismételni azt, amit két hete Monacóban, noha mindkét pénteki edzésen felülmúlva a Ferrarikat az élen végzett Montrealban.

Fernando Alonso szerint a McLaren nem fogja tudni megismételni azt, amit két hete Monacóban, noha mindkét pénteki edzésen felülmúlva a Ferrarikat az élen végzett Montrealban.

Azt követően, hogy a délelőtti tréningen a McLaren duója végzett az élen, Alonso több mint fél másodpercet adott legközelebbi riválisának, a ferraris Felipe Massának a délutáni szabadedzésen Kanadában.

Mindezek ellenére a kétszeres világbajnok úgy gondolja, hogy a McLaren nem fogja tudni megismételni monacói teljesítményét, ahol a wokingi alakulat a harmadik pozícióban befutó Massa kivételével mindenkinek kört adott.

“Remekül kezdtük meg a hétvégét” – mondta Alonso. “Az első edzésen nem voltunk olyan sokat a pályán, mert a burkolat még csúszós volt, ám annak ellenére, hogy csak egy szett gumit használtunk el, mi voltunk a leggyorsabbak. A második tréningen a gumik kiértékelésével foglalkoztunk, továbbá a fékeket teszteltük, és sikerült fejlődést elérnünk. Azonban nem hiszem, hogy olyan jók leszünk, mint Monacóban voltunk, nem is beszélve arról, hogy a pálya állapota folyamatosan változik, így nehéz is lenne megjósolni a valós erőviszonyokat.”

Hamilton, aki pályafutása során első alkalommal versenyez a Gilles Villeneuve-ről elnevezett versenypályán, elégedetten értékelte teljesítményét az első edzésnap után.

“Ma nyílt először lehetőségem arra, hogy a montreali pályán vezessek. Nagyon tetszik a ring, élveztem az edzéseket” – mondta a brit pilóta. “Rengeteget dolgoztunk főhadiszállásunkon, hogy megfelelően felkészüljek erre a versenyre, több régebbi versenyt is megnéztem videóról, de azok nem értek fel a valós vezetéssel. A beállításokon, a gumikon, és a fékeken dolgoztunk, hiszen ez a pálya eszi a fékbetéteket. Nem voltak problémáink, jó formában vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!