Friss hírek

Alonso nem veszi készpénznek a hétvégi indulást

Jól érzi ugyan magát, Fernando Alonso mégsem veszi biztosra, hogy rajthoz állhat a hétvégi Kínai Nagydíjon. A spanyol indulása a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosaitól függ.


Jól érzi ugyan magát, Fernando Alonso mégsem veszi biztosra, hogy rajthoz állhat a hétvégi Kínai Nagydíjon. A spanyol indulása a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosaitól függ.

A McLaren kétszeres világbajnok versenyzője még a szezon első versenyén, Ausztráliában szenvedett hatalmas balesetet, amikor összeütközött a Haas pilótájával, Esteban Gutiérrezzel.

Bár Alonso látszólag nem szenvedett komoly sérüléseket, a Bahreini Nagydíj előtt kiderült, eltört a bordája, ezért az orvosok nem is engedték őt rajthoz állni a második futamon.

Csütörtökön a spanyolt ismét megvizsgálják majd az FIA doktorai – ezt követően születik döntés arról, hogy a korábbi világbajnok ott lehet-e a rajtrácson Sanghajban.

„Kiábrándító volt, amikor mondták, hogy nem versenyezhetek Bahreinben, de teljes mértékben tiszteletben tartom az FIA orvosi csapatának döntését” – fogalmazott Alonso.

„Noha remélem, hogy pénteken már újra autóba ülhetek, addig, amíg az orvosok nem döntenek, semmit sem vehetünk biztosra. Viszont a megszokott felkészülést folytatom a versenyhétvégére.”

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier elárulta, ha Alonso nem versenyezhet, újra Stoffen Vandoorne helyettesíti majd.

„Stoffel fantasztikus munkát végzett azzal, hogy megszerezte a csapat idei első pontját, ráadásul élete első F1-es versenyén” – mondta a francia szakember.

„Amíg Fernando nem találkozik az FIA orvosaival csütörtökön, addig Stoffel készenlétben lesz. Fernando otthon lábadozott és tréningezett, ahogy szokott, és akárcsak ő, mi is reméljük, hogy hamarosan újra autóba ülhet.”

„Az orvosok döntését elfogadjuk, legyen az bármi is, és annak megfelelően járunk el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek