Alonso: Nem volt más választásom! - F1VILÁG.HU

Alonso: Nem volt más választásom!

HIRDETÉS

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint önszántából adta át az új bizonyítékokat a Nemzetközi Automobil Szövetségnek, csak hogy befeketítse a McLaren jó hírnevét.

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint önszántából adta át az új bizonyítékokat a Nemzetközi Automobil Szövetségnek, csak hogy befeketítse a McLaren jó hírnevét.

A spanyol versenyző kapcsolata az elmúlt hónapokban igencsak megromlott csapatával, és miután a Nemzetközi Automobil Szövetség megerősítette, hogy neki is köze van azokhoz az új bizonyítékokhoz, melyek a hét elején előkerültek a kémügyben, olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Alonso azért segített a testületnek, hogy minél előbb fel tudja bontani eredetileg 2009 végéig szóló szerződését a McLarennel.

Alonso azonban cáfolta a híreszteléseket, és kijelentette, hatalmas butaság lenne részéről, ha szándékosan próbálná meg befeketíteni csapata jó hírnevét.

“Tisztességtelenül vádolnak a lapok” – mondta a spanyol pilóta a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. “Nem akartam bántani a csapatot, mindössze csak őszintén válaszoltam az FIA levelére. Bolondság lenne azt gondolni, hogy olyan szándékkal küldtem a levelet az FIA-nak, hogy azzal ártsak a csapatomnak, mert ezzel magamat is büntettem volna. Nem szabad elfelejteni, hogy harcban vagyok a bajnoki címért.”

“Az FIA az összes versenyzőnek elküldte ezt a levelet, és arra kérte őket, ha bármilyen információ van a birtokukban, azt osszák meg velük. Kötelességem volt, hogy válaszoljak. Nem volt más választásom. Bízom benne, hogy ezt mindenki megérti” – folytatta Alonso.

Az irnyító testület egyébként azt követően intézett levelet a McLaren versenyzőinek, miután arról értesült, hogy Alonso és a csapat tesztpilótája, Pedro de la Rosa még az év elején bizonyos titkos ferraris beállításokról levelezett.

“Szeretnék róla beszélni, de nem tehetem, egészen szeptember 13-ig, a Motorsport Világtanács következő üléséig” – mondta de la Rosa.

Eközben a The Guardian információi szerint a McLaren jelenleg is felfüggesztés alatt álló főtervezője, Mike Coughlan megerősítette, a birtokában lévő titkos információkat nem használta fel csapata idei autója tervezésénél és fejlesztésénél. A szakember azt is elmondta, csak néhányszor nézett bele a dokumentumokba.

Ezzel ellentétben az olasz rendőrség értesülései szerint több száz telefonhívást és SMS-t váltott egymással Coughlan és Stepney.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!