Friss hírek

Alonso: Nem voltam elég gyors az időmérőn…

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521.
Emilia Romagna Grand Prix, Saturday 17th April 2021. Imola, Italy.
Kiábrándító eredményt ért el az imolai időmérő edzésen a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso. A spanyol versenyző másfél évtizede még a győzelmekért harcolt a legendás pályán Michael Schumacher ellen, ezúttal azonban legfeljebb a pontszerzés lehet a cél.

Alonso csapata, az Alpine számos aerodinamikai fejlesztéssel érkezett meg a szezon második versenyhétvégéjére, az Emilia-Romagna Nagydíjra, és bár a spanyol pilóta szerint ezek jól működnek, a szombati időmérőn mégsem sikerült kihozni az autóban rejlő potenciált.

Alonso így érthető módon csalódottan nyilatkozott, ám reméli, vasárnap jobb eredményre lesz majd képes a futamon.

„Nem voltam elég gyors ma, és nem sikerült kihoznom a maximumot az autóból” – mondta a kétszeres világbajnok. „Csalódott vagyok az eredményem miatt, és remélem, hogy holnap azért sikerül elérni valamit.”

„Nehéz előzni itt, de a pontokat a versenyen osztják, szóval meglátjuk, hogyan teljesítünk majd. Másfelől viszont Esteban remekül szerepelt ma, és megmutatta, hogy a fejlesztések, amiket idehoztunk, jól működnek.”

„Bahreinben jó volt a szombatom és rossz a vasárnapom, szóval remélhetőleg ezúttal fordítva lesz.”

Alonso csapattársa, Esteban Ocon bejutott az időmérő utolsó szakaszába, ahol a 9. helyet szerezt meg. A fiatal pilóta szerint ez volt a legjobb, amit elérhetett ma, így természetesen keményen kell dolgozniuk azért, hogy tovább gyorsuljanak.

„Nagyszerű ez a mai eredmény” – mondta a francia tehetség. „Kihoztuk az autóból a maximumot, és szerintem a 9. hely volt a legtöbb, amit elérhettünk az időmérőn.”

„Elégedett vagyok azzal, hogy bejutottam a Q3-ba. Nehéz előzni ezen a pályán, szóval fontos, hogy már eleve a top 10-ből rajtolhatok. A riválisaink egy kicsit előttünk járnak, ez pedig azt jelenti, hogy tovább kell fejlődnünk, és meg kell találnunk azokat a fejlesztéseket, amik kulcsfontosságúak lesznek az idei szezonban.”

„Mindent beleadunk, küzdeni fogunk vasárnap. A cél, hogy pontokat gyűjtsünk, és tudjuk, hogy hosszú futam vár ránk, ahol bármi megtörténhet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!