Alonso nem zárkózik el attól, hogy hosszabbítson az Aston Martinnal - F1VILÁG.HU

Alonso nem zárkózik el attól, hogy hosszabbítson az Aston Martinnal

Jelenlegi szerződése 2024 végéig szól az Aston Martinnál, Fernando Alonso azonban elkezdett kacérkodni annak gondolatával, hogy hosszabbít a brit istállóval.

A spanyol versenyző 41 évesen a mai Forma-1-es mezőny rangidősének számít, az elmúlt két szezont pedig az Alpine csapatánál töltötte, majd átszerződött az Aston Martinhoz, ahol tulajdonképpen „másodvirágzását” éli: a szezon első három versenyén három dobogós eredményt szerzett, és látszólag bombaformában van.

Alonso nemrég egy interjúban beszélt arról, szeretne további dobogós helyezéseket, esetleg futamgyőzelmeket szerezni, ám a világbajnoki cím egy kicsit távolinak tűnik – noha természetesen azért van még mindig az F1-es mezőnyben, mert hisz abban, hogy összejöhet. Az Aston Martin versenyzője most a L’Equipe című lapnak beszélt arról, megnyugodott, mert úgy tűnik, nem veszített semmit sebességéből.

 

„Nem fogok hazudni: amikor visszatértem, megijedtem. De most tudom, hogy még jobb vagyok, mint amikor távoztam” – magyarázta a kétszeres világbajnok.

Alonso jelenlegi szerződése 2024 végéig szól, és bár egyelőre nem tudni, hogy marad-e még ezt követően is az F1-ben, ha megteszi, nem vált csapatot.

„Nem tudom, hogy alá fogok-e írni egy újabb szerződést” – idézi a versenyző szavait a Marca című spanyol lap. „De ha így lesz, tudom, hogy ennél a csapatnál leszek.”

A Kínai Nagydíj törlése miatt a Forma-1 csapatai most „tavaszi szünetüket” töltik – legalábbis, ami a versenypályát illeti, a gyárban ugyanis kőkemény munka folyik továbbra is.

„Én szívesebben versenyzem, de sokat leszek most a gyárban. Ki fogjuk használni a rendelkezésünkre álló időt, hogy jobban felkészüljünk a következő versenyre, és kielemezzük azt, ami az első három futamon történt.”

„Az én esetemben egy új csapatról van szó, szóval van néhány dolog, amit szeretnék átnézni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso nem zárkózik el attól, hogy hosszabbítson az Aston Martinnal
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!