Alonso: Nincs garancia a jövő évi sikerekre

Bár a McLaren és a Honda kétségkívül sokat fejlődött 2016-ban, Fernando Alonso szerint ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy jövőre az élmezőnyben csatázhatnak már.


Bár a McLaren és a Honda kétségkívül sokat fejlődött 2016-ban, Fernando Alonso szerint ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy jövőre az élmezőnyben csatázhatnak már.

A spanyol versenyző hároméves szerződése 2017 végén jár le, és noha korábban kijelentette, nem feltétlenül a teljesítmény, sokkal inkább a versenyzés milyensége befolyásolja majd döntését a folytatást illetően, kétségkívül szeretne újra a győzelmekért harcolni.

A McLaren sokat javult a tavalyi, botrányosan gyenge idényhez képest, idén már rendre képesek a pontokért harcolni, Alonso szerint azonban még korai volna kijelenteni, hogy 2017-ben a legjobb helyekért csatázhatnak.

„Azt gondolom, elégedettek lehetünk az idei fejlődéssel, kétségkívül képesek vagyunk harcolni az olyan csapatokkal, mint a Force India és a Williams, akik ott vannak közvetlenül a három topcsapat mögött” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Szóval határozottan előreléptünk, és kezdünk versenyképesek lenni, de a jövő évet illetően még nem tudunk semmit, hiszen minden jelentősen megváltozik majd.”

„Dolgoznunk kell a jövő évi autón, és egyelőre minden csak teoretikus, a szimulátorban és a szélcsatornában látottak, illetve a próbapadon kapott számadatok is. A jelenlegi autó teljesítménye csak referenciaként tekinthető a jövő évre.”

„Szeretnénk versenyképesebbek lenni jövőre. Idén nagyot léptünk előre, és most egy újabb nagy lépésre lesz szükség, bizonyos ponton már a dobogókért és a győzelmekért akarunk harcolni.”

Alonso hozzátette, a McLaren is egyre jobban összecsiszolódik a Hondával.

„Már jönnek az eredmények, a Honda egyre kreatívabb a tervezést és a fejlődést illetően. Szóval nagyon elégedett vagyok, én magam is sokat tanulok.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!