Alonso: Nincs meg az egyensúly, sok munka vár ránk - F1VILÁG.HU

Alonso: Nincs meg az egyensúly, sok munka vár ránk

Döcögősen indult a Forma-1-es Amerikai Nagydíj hétvégéje Fernando Alonso számár. A spanyol versenyzőt műszaki hiba hátráltatta a nyitóedzésen, míg a második gyakorláson egy alkalommal a sóderágyba csúszott.

A kétszeres F1-es bajnok végül a 13. legjobb idővel zárta a napot, elmondása szerint pedig sok munka vár még rájuk, az Alpine autójának egyensúlya ugyanis nem az igazi.

„Nem volt könnyű napunk, nem volt valami szupersima ez a péntek” – mondta Alonso. „Műszaki gondunk támadt az első edzésen, aztán volt egy megpördülésem a másodikon – szóval lesz tennivalónk este. Azt gondolom, nem hoztuk ki még az autóból a teljesítményt, és küszködtünk az egyensúllyal is, szóval meglátjuk. Sok a tennivaló.”

 

„Azt hiszem, a nyitóedzésen a vízrendszerrel volt gond, szóval meg kellett állnunk, mert a motor víz nélkül üzemelt azon a ponton. A csapat remek munkát végzett, megoldották a problémát, és meg is tudtam még tenni pár kört az edzésen. De ahogy mondtam, nem voltunk elégedettek az egyensúllyal egyik gumival sem, szóval van még tennivaló.”

Pénteken egyébként a vártnál melegebb körülmények fogadták a csapatokat Texasban, Alonso szerint azonban nem emiatt küszködtek.

„Nem hiszem, hogy ez olyan komoly problémát jelentett. A gumikkal jobban küszködtünk egy kicsit, igen, de mindenkinél ez volt a helyzet. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy dolog lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!