Toszkán Nagydíj

Alonso: Nincs okunk arra, hogy pánikba essünk

Nem nevezné katasztrofálisnak az Ausztrál Nagydíj hétvégéjét a Ferrari világbajnoka, Fernando Alonso, annak ellenére, hogy ő és csapattársa képtelenek voltak harcba szállni a dobogós helyezésekért Melbourne-ben.Nem nevezné katasztrofálisnak az Ausztrál Nagydíj hétvégéjét a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, annak ellenére, hogy ő és csapattársa képtelenek voltak harcba szállni a dobogós helyezésekért Melbourne-ben.

Alonso a negyedik helyen ért célba az évadnyitó versenyen, ám úgy érzi, egyelőre nem kell pánikba esniük, hiszen továbbra is jók az esélyeik arra, hogy harcban legyenek a világbajnoki címért.

„Nem ilyen startot szerettünk volna, de nincs mitől tartanunk. Nem vagyunk nagy lemaradásban és ami azt illeti, két világbajnoki esélyes is mögöttem végzett” – írja Alonso a Ferrari hivatalos weboldalán vezetett naplójában.

„Tehát összességében az Ausztrál Nagydíjat nem lehet katasztrofálisnak nyilvánítani. Nyilvánvaló, az időmérőn nagyon messze voltunk Vettel Red Bulljától, és messze Hamilton McLarenjétől is, de a versenyen javult a helyzet – talán nem Sebastiannal összehasonlítva, de a többiekhez viszonyítva.”

„A rajtért nagy kár: ha nem találtam volna magam a kilencedik helyen az első kör elején, akár a dobogó két alsóbb fokáért is harcolhattam volna.”

Alonso hozzátette, véleménye szerint nem a hőmérséklet-ingadozás befolyásolta a csapat autójának teljesítményét, tehát ki kell deríteniük, a pénteki biztató kezdés után miért szenvedtek a másnapi kvalifikáción.

„Nem tartozom azok közé, akik szerint egy bizonyos fokú hőmérséklet-változás jelentős teljesítményingadozást okoz az autónak a versenypályán. Tehát azzal sem értek egyet, hogy a vasárnapi versenyen, mint szombaton. Pénteken, amikor az időjárás hasonló volt ahhoz, mint amit az időmérőn tapasztaltunk, az autó remekül ment. Másnap reggel már nem volt jó és meg kell tudnunk, miért, ezért pedig meg kell vizsgálnunk gondosan az adatokat.”

A kétszeres világbajnok továbbá elmondta, nem érte meglepetésként a riválisok teljesítménye, hiszen a verseny előtt nem voltak különösebb várakozásai, tekintve, hogy a téli felkészülés során látott eredményekből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni.

„Számomra nem tartogatott nagy meglepetéseket a hétvége, különösen azért, mert nem úgy érkeztem meg Melbourne-be, hogy tudom, miképp alakul majd a rajtrács. A tesztek alapján – pláne idén – nehéz reális képet alkotni. Az egyetlen pozitív meglepetés a Pirelli abroncsainak viselkedése volt, melyek – legalábbis az Albert Parkban – sokkal kisebb degradációt mutattak, mint amilyet a teszteken láttunk. Meglátjuk, hogy alakulnak majd a dolgok Malajziában, egy olyan helyszínen, mely nagyban különbözik a melbourne-i, félig utcai pályától.”

„Fontos, hogy megfelelően felkészüljünk a következő két fordulóra. Mindkettő nagyon igényes pálya fizikai szempontból, különösen a sepangi, ahol óriási hőmérsékletek közepette kell versenyeznünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS