Alonso: Nyáron elgondolkodom a 2021-es visszatérésen - F1VILÁG.HU

Alonso: Nyáron elgondolkodom a 2021-es visszatérésen

HIRDETÉS
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt mondja, „jövő nyáron” gondolkodik majd el azon, hogy 2021-ben visszatérjen-e a száguldó cirkuszba.
Silverstone Circuit, Northamptonshire, UK
Thursday 5 July 2018.
Fernando Alonso, McLaren.
Photo: Glenn Dunbar/McLaren
ref: Digital Image _X4I4576

A spanyol pilóta a tavalyi szezon végén intett búcsút az F1-nek, ám számos alkalommal nyilatkozott úgy, nem zárta be maga mögött végleg a királykategória ajtaját, habár azt leszögezte, csak akkor térne vissza, ha újra a győzelmekért harcolhatnak.

Alonso napja persze az F1-ből való távozás óta sem telnek unalmasan: versenyzett Le Mans-ban, Indianapolisban, jelenleg pedig a 2020-as Dakar-ralira készül gőzerővel.

„Úgy gondolom, hogy momentán nem fontolgatom az F1-es visszatérést” – mondta Alonso az Antena 3 TV-csatornának.

„Nem hiányzott eddig, és csináltam olyan dolgokat, melyek nagyobb elégedettséggel töltöttek el. De még mindig imádom a Forma-1-et, nézem az időmérőket és a versenyeket is.”

„És való igaz, hogy az autók változni fognak 2021-ben, szóval jövő nyáron majd elgondolkodom rajta. A jövőt nem tudom megjósolni. De tény, hogy november óta amit a legtöbbször hallok, hogy ’vissza kell térned!’.”

Alonso azt mondja, 2020-ra már egyértelmű tervei vannak. A spanyol idén is szeretett volna újra rajthoz állni az Indianapolis 500-on, ám nem tudta kvalifikálni magát a versenyre. Jövőre viszont „újra megpróbálja”.

„Az a gond az F1-gyel, hogy már februárban tudod, hol fogod tölteni az év hátralévő részét. Azt mondanám, hogy az esély a visszatérésre 50-50%. El fogok gondolkodni rajta, de nem ígérek semmit.”

Az Alonso menedzsmentjében továbbra is érdekelt Flavio Briatore nemrég azt mondta, a kétszeres bajnok csak akkor térne vissza az F1-be, ha a három élcsapat valamelyikétől kapna lehetőséget.

„Flavio pár havonta mond valamit, és néhány dolog hasonlít ahhoz, amit én mondtam. Meg fogom nézni a 2021-es szabályokat, de eddig nem éreztem azt, hogy szükségem lenne a visszatérésre. 2020-ban nem fogok visszatérni. Az idei év nagyon eredményes volt számomra. Még másfél év van előttünk, mely során nem igazán szeretnék a Dakaron vagy Indy-n kívül máson gondolkodni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!