Alonso nyitott az élen Kanadában - F1VILÁG.HU

Alonso nyitott az élen Kanadában

HIRDETÉS

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kanadai Nagydíj pénteki nyitóedzésén. A spanyolt a két Mercedes követte Lewis Hamilton – Nico Rosberg sorrendben.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kanadai Nagydíj pénteki nyitóedzésén. A spanyolt a két Mercedes követte Lewis Hamilton – Nico Rosberg sorrendben.

A magyar idő szerint délután 4 órakor megkezdett gyakorláson száraz pályán róhatták a köröket a versenyzők, bár meglehetősen sötét felhők gyülekeztek az égen.

Bár a tréning nagy részében a két Mercedes volt az élen, a gyakorlás utolsó etapjában Fernando Alonso 1 perc 17,238 másodperces idővel átvette a vezetést, és meg is őrizte azt a leintésig.

A kétszeres világbajnok alig 2 századmásodperccel bizonyult csak gyorsabbnak a másodikként végző Hamiltonnál, míg a harmadik helyen Nico Rosberg végzett a másik Mercedesszel.

A Red Bull Racing négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel lett a negyedik, de a német csapattársához, Daniel Ricciardóhoz hasonlóan szemmel láthatóan sokat szenvedett az RB10-es versenygép kiegyensúlyozatlanságával.

A montreali pálya egyébként hírhedten nagy kihívás elé állítja a versenyzőket, nemcsak a két red bullos, de a mezőny többi tagja is számos alkalommal elfékezte magát a kemény féktávokon.

Remekül szerepelt a nyitóedzésen a williamses Valtteri Bottas, aki a két McLarent megelőzve ötödik lett. A nyolcadik pozícióban Daniel Ricciardo végzett a másik Red Bull-lal, míg a kilencedika 2007-es év legjobbja, a ferraris Kimi Räikkönen lett. A legjobb tíz helyezett sorrendje a toro rossós Jean-Eric Vergne nevével egészült ki.

Ezúttal sem remekeltek a Lotusok: Romain Grosjean tizennegyedik, Pastor Maldonado pedig csak tizenhatodik lett.

Bár bizakodva várták a hétvégét, egyelőre a Force Indiák sem találják a tempót, persze még bőven van idő a javításra. Nico Hülkenberg tizedik, Sergio Pérez pedig csak tizenkettedik lett.

Hirdetés

A sereghajtók közül ezúttal is a Monacóban első pontjait megszerző Marussia zárt előrébb, a sort a caterhames Marcus Ericsson, valamint a csapat tartalékosa, Alexander Rossi zárta.

A hétvége programja magyar idő szerint este 8 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!