Alonso nyomás alatt tartja a Ferrarit - F1VILÁG.HU

Alonso nyomás alatt tartja a Ferrarit

HIRDETÉS

Fernando Alonso úgy érzi, a Ferrari pénteken bemutatott vadonatúj versenygépe sokkal jobban fekszik majd vezetési stílusának, mint a tavalyi modell, ráadásul nyomás alatt tartja a mérnököket, hogy a lehető legfelkészültebben vághassanak neki az idei évnek a Forma-1-ben.


Fernando Alonso úgy érzi, a Ferrari pénteken bemutatott vadonatúj versenygépe sokkal jobban fekszik majd vezetési stílusának, mint a tavalyi modell, ráadásul nyomás alatt tartja a mérnököket, hogy a lehető legfelkészültebben vághassanak neki az idei évnek a Forma-1-ben.

A kétszeres világbajnok elárulta, hogy a látszat ellenére nem volt könnyű számára a beilleszkedés a tavalyi évben, ugyanis egy teljesen más karakterisztikájú autóval találta szembe magát, mint amit a korábbi szezonok során vezetett a Renault-nál.

Alonso azonban már sokkal magabiztosabban vág neki az idei évnek, hiszen már jól ismeri a csapatot, nem is beszélve arról, hogy a tavalyi fejlesztési vonalból kiderülhetett a mérnökök számára, hogy milyen is a vezetési stílusa valójában.

„Mikor megérkeztem 2010 januárjában, egy teljesen más karakterisztikájú autót kellett vezetnem, mint amihez az előző években hozzászoktam” – mondta a spanyol pilóta a pénteken megrendezett bemutatón Maranellóban.

„Most viszont egy olyan autót vezethetek, ami annak a modellnek a folytatása, amivel a tavalyi évben versenyeztem. Úgy gondolom, hogy minden fejlesztés és irányvonal, ami segítségével javítani tudtunk az autón egy év alatt, egyfajta útmutatás, hogy milyen is a vezetési stílusod.”

„Úgy vélem, ez segít a tervezőknek és a technikai személyzetnek az új autó fejlesztésében, így azt gondolom, hogy az idei autó már sokkal jobban illeszkedik majd a vezetési stílusomhoz.”

„Éppen ezért meggyőződésem, hogy az idei autóban magabiztosabban érzem majd magam. Sokkal magabiztosabban fogom vezetni, sokkal kiszámíthatóbb lesz számomra. Továbbá kiválóan ismerem a csapatot, ismerem a körülöttem dolgozókat, ami a tavalyi év elején egyáltalán nem volt elmondható. Szóval ez is segíteni fog.”

„A tavalyi évben nem tudtam a srácok telefonszámait, de most már tudom, így minden másnap felhívom őket, hogy nyomást gyakoroljak rájuk. Bízom abban, hogy a jövő héten megrendezésre kerülő első téli teszten már láthatjuk, hogy ez a nyomás segített-e, vagy éppenséggel rossz irányba vitte a dolgokat.”

Alonso péntek délután pályára vihette néhány kör erejéig az F150-es kódszámot viselő versenygépet Fioranóban, azonban annak valódi tesztelése majd csak a február elsején elrajtoló téli teszteken fog megkezdődni Valenciában.

Hirdetés

A spanyol pilóta már most jelezte, hogy az első teszttől nem vár különösebb eredményeket.

„Rengeteg munka van még előttünk” – folytatta. „Még meg sem kezdtük a tesztelést. Valenciában már többet fogunk tudni, és majd meglátjuk.”

„Az autó teljesen más lesz a szezonnyitón, mint amivel megkezdjük a tesztelést a spanyol ringen, és aztán a következő három-négy versenyen egy újabb javítócsomag érkezik. A versenygépek folyamatosan változni fognak a szezon során, és mivel minden eddiginél hosszabb lesz a bajnokság, rengeteg változást láthatunk majd.”

„Szóval, ami február elején történni fog, az nem olyan fontos. Megpróbáljuk a lehető legjobb formában kezdeni az évet, de nem pánikolunk.”

Alonso végezetül hozzátette, hogy a szezonnyitóra megváltoztatja külsejét, ami annyit tesz, hogy levágja a téli időszakban növesztett szakállát, ugyanis elmondása szerint az nem tetszik édesanyjának.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!