Alonso nyugalomra int: Türelmesnek kell lennünk! - F1VILÁG.HU

Alonso nyugalomra int: Türelmesnek kell lennünk!

Óriási lendülettel kezdi a Forma-1-es szezont az Aston Martin csapata, de a második szabadedzésen leggyorsabb kört teljesítő Fernando Alonso szerint korai lenne az ünneplés.
Portrait, Helmets, Bahrain International Circuit, F123T01a, F1, GP, Bahrain
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team

Az eddig látottak alapján az Aston Martin F1-es istállója könnyedén az év meglepetéscsapatává válhat, hiszen az ígéretes előszezoni teszt után a silverstone-i alakulat a Bahreini Nagydíj pénteki napján is remekelt: Fernando Alonso mindkét szabadedzésen a top 2-ben végzett, a másodikat ráadásul 0,169 ezredmásodperces előnnyel meg is nyerte. A csapatnál idén debütáló kétszeres világbajnok azonban van annyira rutinos, hogy ennyi alapján ne bízza el magát. A szabadedzések után adott interjújában úgy fogalmazott: érezhetően jó irányba tartanak, de még sokat kell fejlődniük.

„Ez egy újabb lépés a megfelelő irányba. Az autót továbbra is jónak érzem, de türelmesnek kell lennünk. A köridők még mindig nem számítanak igazán. Korán van még, a beállításokon tovább kell dolgoznunk, ahogy sok egyéb terület is javulásra szorul. Nem csak az autó teljesítményét illetően, hanem minden területen próbálom támogatni a csapatot. Érdekes folyamat lesz, a csapat minden nap tanul valami újat.”

A látványos érzelmek nélkül nyilatkozó Alonso az istálló elvárásait nem osztotta meg a nagyvilággal, azt azonban kihangsúlyozta, mennyire „érdekes” időszakon megy keresztül az Aston Martin.

„Az Aston Martin idővel az élcsapatokkal is felveheti a kesztyűt. Ahogy mondtam, az új autóval és az új technikai részleggel ez egy érdekes folyamat, de még hosszú út áll előttünk” – tette hozzá a 41 éves spanyol világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!