Friss hírek

Alonso: Olyan gyorsan kell fejlesztenünk, amilyen gyorsan csak tudunk!

Rendkívül intenzív hetek várnak az Alpine Forma-1-es csapatára a 2022-es idény kezdete előtt – mondja Fernando Alonso, aki szerint van néhány igazán érdekes megoldás a csapat nemrég bemutatott új versenyautóján.

A francia istálló hétfőn mutatta be A522-es kódjelű versenyautóját, melyet a tervek szerint ma, Barcelonában visznek pályára először, mielőtt megkezdik vele a munkát a kollektív teszteken. Alonso azt mondja, magabiztosan várja a 2022-es idényt, szerinte ugyanis a jelentős szabályváltozások komoly lehetőséget nyújtanak egy olyan istállónak, mint amilyen az övéké.

„Igen, ez lesz a második évem az Alpine-nal, és talán optimistább vagyok, mivel az új szabályok reményt adnak, hogy minden megváltozhat, és hirtelen versenyképes leszel az első futamtól kezdve. Szóval optimista vagyok, egyben magabiztos is, hogy a csapat remek munkát végzett az autóval, szóval készen állunk!” – mondta a kétszeres világbajnok.

Hirdetés
 

„Nagyon izgatott vagyok az új szabályok miatt. Időről-időre változik a Forma-1, változnak a szabályok, és az Alpine, illetve néhány középcsapat számára ez kétségkívül egy lehetőség, ha jó munkát tudunk végezni. A szabályok megfelelő interpretálása, és a lehetőségek kihasználása nagyon fontos lesz idén. A csapatnál mindenki azt érzi, hogy képesek leszünk rá, úgyhogy készen állunk.”

Alonso hozzátette, nagyon bízik abban, hogy az új regulák beváltják majd a hozzájuk fűzött reményeket, és izgalmasabb csatákat látunk majd a versenypályákon.

„A legjobb dolog az új szabályokkal kapcsolatban szerintem az, vagy legalábbis abban bízunk a legjobban, hogy szorosabban tudjuk majd követni egymást a pályán, ez pedig talán több akciót és előzési lehetőséget és szoros csatákat kínál majd. Ez mindenkinek jó, jó a nézőknek és nekünk, versenyzőknek is.”

Ami az Alpine új autóját illeti, a kétszeres világbajnok kifejtette: „Az új autó nagyon tetszik. Tetszik a fényezése, a színek kombinációja. A technikai dolgokat nyilván titokban kell tartanunk, először pályára kell gurulnunk vele, hogy lássuk, hogyan viselkedik. Nagyon intenzív időszak vár ránk, olyan gyorsan kell fejlesztenünk az autót, amennyire csak lehet, és rengeteget kell tanulnunk. De van néhány érdekes megoldás az autón, meglátjuk, hogy sikerül-e a legtöbbet kihoznunk belőle.”

Riportfilm az Alpine új autójáról

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!