Alonso optimistán várja a Monacói Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Alonso optimistán várja a Monacói Nagydíjat

HIRDETÉS

Habár Barcelonában kört kapott az élmezőnytől, a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso továbbra sem mondott le a világbajnoki címről.


Habár Barcelonában kört kapott az élmezőnytől, a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso továbbra sem mondott le a világbajnoki címről.

Alonso a negyedik helyről rajtolhatott a Spanyol Nagydíjon, az első kanyarban pedig elsőként fordult el: a taktika, és főként a Pirelli keményebb keverékű abroncsai azonban kibabráltak a csapattal, így a spanyol végül egykörös hátrányban ötödikként ért célba.

A kétszeres világbajnok elmondta, a gyenge idénykezdet ellenére továbbra sem mondott le a bajnoki címről, noha tény, hogy nagy hátrányban vannak a Red Bull Racinggel szemben.

„Majd meglátjuk. Makacs ember vagyok, és úgy érzem, amíg jó autód van és le tudod győzni a Red Bullt nyers tempó tekintetében, van időd” – mondta Alonso.

„Jelenleg azonban nincs ilyen versenygépünk, és pontok tekintetében előrébb vannak, de még hosszú út áll előttünk.”

Alonso hozzátette, bízik abban, hogy Monacóban versenyképesebb lesz a Ferrari – elsősorban azért, mert a Pirelli a szűk utcai pályára a két leglágyabb keverékkel érkezik majd.

„Idén először, Monacóban a kvalifikáció lesz a legfontosabb dolog. És majd meglátjuk, hogy a lágyabb gumikkal sikerül-e több tapadást találnunk. Szerintem nagyon érdekes lesz látni, hogy teljesítenek majd az autók Monacóban. Meglehetősen optimista vagyok, mert ez egy egyedülálló pálya, ahol speciális beállításokat kell használnunk.”

„Egy dolog világos, nincs kellő leszorítóerőnk, Monacóban pedig a normális esetben maximális leszorítóerővel körözünk. Abban pedig biztosak vagyunk, hogy a maximális leszorítóerőnk nem elég.”

„Tavaly viszont többék-kevésbé hasonló érzéseim voltak. Barcelonában valamelyest le voltunk maradva a Red Bulltól, az időmérőn 1,2 másodperccel, a versenyen pedig könnyen győztek. Megérkeztünk Monacóba, ahol szintén nagyon versenyképesek voltak.”

Hirdetés

„Idén Barcelonában ugyancsak domináltak, szóval van némi remény arra vonatkozóan, hogy meg tudjuk ismételni a tavaly történteket, és mi is versenyképesek leszünk Monacóban.”

A 29 éves versenyző emellett elmondta, egyszerűen nem érti, a Pirelli miért változtatott a kemény keverékű abroncsok összetételén, hiszen azok minden tekintetben rosszabbul teljesítettek, mint a korábbi vegyület.

„Jó kérdés a Pirellinek, hogy miért is hoztak egy keményebb keveréket, ami kevésbé tartós, mint az eredeti keverék, jobban degradálódik, és még két másodperccel lassabb is” – fakadt ki a kétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!