Alonso: Óriási eredmény lesz az első győzelem - F1VILÁG.HU

Alonso: Óriási eredmény lesz az első győzelem

HIRDETÉS

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso elárulta, ha nyerni tudna a McLaren-Hondával, az lenne Forma-1-es pályafutása legnagyobb eredménye.


A kétszeres világbajnok Fernando Alonso elárulta, ha nyerni tudna a McLaren-Hondával, az lenne Forma-1-es pályafutása legnagyobb eredménye.

A spanyol versenyző 2015-ben csatlakozott a wokingi gárdához, mely újra összeállt korábbi motorpartnerével, a Hondával.

Az elmúlt idény kiábrándítóan alakult a McLaren számára, és bár idén komoly előrelépést tettek a Hondával közösen, a győzelmekért egyelőre nem tudnak harcba szállni.

Fernando Alonso pedig lassan kifut az időből, hiszen jelenleg érvényben lévő szerződése 2017 végén lejár, maradását pedig attól tette függővé, hogy mennyire tetszenek majd neki a jövőre érkező új szabályok.

Alonso elárulta, ha nyerni tudna a McLaren Hondával, az óriási eredmény lenne számára.

„Igen. Az első győzelem ezzel a projekttel mindannyiunk számára hatalmas dolog volna” – mondta a spanyol Szingapúrban. „Azt nem tudom, hogy nekem lesz-e esélyem rá, vagy Stoffelnek [Vandoorne]. De ha összejön az a bizonyos első győzelem, az óriási eredmény lesz minden érintett számára, és nagyon büszkék leszünk rá, hiszen a tavalyi téli teszteken 10 másodperccel voltunk lemaradva, Ausztráliában pedig 5,8 másodperccel.”

„Ahhoz, hogy összejöjjön ez a bizonyos győzelem, nagyon keményen kell dolgoznunk a következő pár hónapban, és fel kell gyorsítanunk a folyamatot, mert a Forma-1 nem áll egyhelyben.”

„A dolgok gyorsan változnak, és jövőre új szabályok jönnek, szóval fel kell gyorsítani mindent, nincs idő a pihenésre.”

Habár abban nem biztos, hogy a Mercedeshez közel tudnak kerülni a következő szezon elejére, Alonso ezt reméli, ott lehetnek az élmezőnyben.

Hirdetés

„Az azért egy optimista célkitűzés lenne. Sokat fogunk javulni a jövő évre, mert rengeteget tanultunk idén, ahogy tavaly is – ez teljesen normális. De idén kevesebb volt a megbízhatósági problémánk, így sokkal több kört meg tudtunk tenni, úgyhogy nagy előrelépést várok az erőforrás esetében is.”

„Az aerodinamikára és a szabályértelmezésekre vonatkozóan van még néhány kérdőjel, úgyhogy szerintem ez egy jó lehetőség a felzárkózásra. Azt reméljük, hogy a következő szezon már nem a pontokról, hanem sokkal komolyabb dolgokról szól majd számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!