Alonso: Óriási luxus, hogy visszatérhettem a Forma-1-be - F1VILÁG.HU

Alonso: Óriási luxus, hogy visszatérhettem a Forma-1-be

HIRDETÉS
Rendkívül szerencsésnek érzi magát a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, hogy kétévnyi kihagyás után tavaly visszatérhetett a száguldó cirkuszba.
Fernando Alonso Alpine

Alonso a 2018-as szezon végén döntött úgy, távozik az F1-ből, majd szerencsét próbált a Le Mans-i 24 órás viadalon, az Indianapolis 500-on, valamint a Dakar-ralin is.

A spanyol versenyző aztán 2021-ben az Alpine színeiben visszatért a Forma-1-be, sőt, a Katari Nagydíjon dobogóra is tudott állni a francia istállóval.

Alonso azt mondja, nagyon élvezte az elmúlt idényt, és rendkívül szerencsésnek érzi magát, amiért visszatérhetett a Forma-1-be.

„Élveztem a csapattal eltöltött időt a pályán és azon kívül is, nagyon boldog voltam a visszatérés után” – mondta a spanyolok kétszeres világbajnoka.

„Abban a luxusban volt részem, hogy visszatérhettem a sportba, amikor úgy döntöttem. Amikor úgy döntöttem, abbahagytam, majd visszatértem, amikor úgy döntöttem. Ez óriási luxus.”

„Alapvetően nagyon kevés versenyző vezethet Forma-1-es autót, és nem könnyű ilyen lehetőségekhez jutni. Szóval hálás vagyok ezért. És nagyon örülök annak is, ahogy a szezon alakult számomra: minden alkalommal fejlődtünk, és erősen zártuk az évet, ez pedig a legjobb felkészülés volt 2022-re.”

Alonso hozzátette, beletelt pár versenybe, amíg elkapta a fonalat, hiszen voltak változások a Forma-1-ben távozása után.

„A legnagyobb kihívást talán az első gumik jelentették, illetve az a filozófia, amit minden csapat alkalmazott az első felfüggesztéssel és a szervóval kapcsolatban – azzal kapcsolatban, amilyen visszajelzéseket kap a versenyző a kormányon keresztül. Ez nyilván nagyon egyedülálló minden csapatnál. És az első gumik szerkezete változott 2020-ról 2021-re, ez pedig szerintem mindenki számára kihívást jelentett.”

„Azok számára viszont különösen, akik csapatot váltottak, ezt láthattuk is az év elején. Ugyanez igaz volt rám is, hiszen 2 évet távol töltöttem a sporttól.”

Hirdetés

„A legszebb pillanatok kétségkívül az év csúcspontjai voltak, azok a pillanatok, amikor egy kicsit jobban teljesítettünk. Nyilván Esteban magyarországi győzelme volt a legjobb számunkra, mint csapat számára. És az én katari dobogóm is nyilvánvalóan nagyon kellemes érzés volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!