Alonso: Óriási megkönnyebbülés, hogy itt is versenyképesek vagyunk! - F1VILÁG.HU

Alonso: Óriási megkönnyebbülés, hogy itt is versenyképesek vagyunk!

HIRDETÉS
Fernando Alonso szerint óriási megkönnyebbülést jelent az Aston Martin csapata számára az, hogy Bahrein után Szaúd-Arábiában is versenyképes autóval rukkoltak elő.
action, Jeddah Corniche Circuit, GP2302a, F1, GP, Saudi Arabia
Fernando Alonso, Aston Martin AMR23

A szezonnyitó hétvége meglepetését kétségkívül a silverstone-i istálló szolgáltatta, Fernando Alonso ugyanis a két Red Bull mögött, a 3. helyen ért célba, és felállhatott a dobogóra Bahreinben.

Alonso akkor úgy nyilatkozott, amit látott az első versenyhétvégén, egész egyszerűen túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, a világbajnokság következő, dzsiddai fordulóján azonban az Aston Martin autója újra ütőképesnek mutatkozik. Alonso a 3. legjobb időt autózta a szombati időmérőn, Charles Leclerc rajtbüntetése miatt pedig a 2. helyről, Sergio Perez mellől kezdheti meg a szaúdi versenyt magyar idő szerint 18 órakor.

A spanyol versenyző elismerte, voltak benne kérdőjelek a szezonnyitó után, és nagyon örül, hogy a remek formát át tudták menteni Dzsiddába is.

„Úgy érkeztem meg Dzsiddába, hogy volt bennem néhány kérdőjel a bahreini teljesítményünket illetően” – mondta a kétszeres világbajnok. „Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, de az első verseny előtt Bahreinben teljesítettük a téli tesztelést is. Egyetlen más pályán sem próbáltuk ki a 2023-as autókat, szóval fontos volt, hogy megérkezzünk Dzsiddába, és lássuk, hogy továbbra is erősek tudunk-e maradni.”

„Az pedig, hogy itt újra versenyképesek vagyunk, nyilvánvalóan óriási megkönnyebbülés a csapatnak. És ez most újra extra motivációt jelent mindenkinek a gyárban, mivel úgy fest, az autó minden körülmény között jól teljesít.”

Alonso beszélt arról is, a szezon előtt nem azt a célt tűztük ki maguk elé, hogy a vb-címvédő Red Bull-lal csatáznak majd, így fontos, hogy minden ilyen remek hétvégét maximalizáljanak a pontok tekintetében.

„Nagyon jól emlékszem arra a beszélgetésre, amit akkor ejtettünk meg Mike Krackkel és Lance Stroll-lal, illetve a csapat menedzsmentjével, amikor február 13-án bemutattuk az autót. Kitűztük a céljainkat, és ezek a célok nem arról szóltak, hogy a Red Bull-lal harcolunk a győzelemért. Szóval maradjunk meg az egyszerű dolgoknál, maradjon két lábbal a földön, és ne kövessünk el hibákat!”

„Még, ha versenyképesek vagyunk is, ne úgy hagyjuk magunk mögött ezeket a remek hétvégéket, hogy nem szerzünk pontokat – az lenne a legnagyobb hiba részünkről.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!