Alonso örül a Honda sikereinek - F1VILÁG.HU

Alonso örül a Honda sikereinek

HIRDETÉS
A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Fernando Alonso elismeri, talán rosszul tette, amikor annak idején becsmérlőn beszélt a Honda V6-os erőforrásáról – a spanyol versenyző még 2015-ben „GP2-es motornak” titulálta a japánok aggregátját, noha arra felhívja a figyelmet, az a motor, amivel most nyer a Honda, közel sem ugyanaz, mint amivel ő szenvedett.
SPIELBERG,AUSTRIA,18.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, preview. Image shows Fernando Alonso (ESP/ McLaren Honda). Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.

Alonso 2015 és 2018 között volt a McLaren versenyzője – az első 3 évben a wokingiak a Honda motorjait használták az F1-ben, mely akkortájt nem volt versenyképes a riválisokhoz képest.

A helyzet pedig igencsak frusztrálta Alonsót: a 2015-ös Japán Nagydíjon „kínosnak” nevezte a Honda teljesítményét, és „GP2-es motornak” titulálta a japánok erőforrását.

„Olyan ez, mintha GP2 lenne. Kínos. Nagyon kínos” – fogalmazott a csapatrádión akkor Alonso, miután megelőzte őt a sauberes Marcus Ericsson.

A McLaren aztán a 2017-es év végén szakított a Hondával, a japánok pedig előbb a Toro Rossóval, majd 2019-ben a Red Bull-lal léptek szövetségre. Utóbbi istállóval végül tavaly 3 versenyt is megnyertek.

Alonso az F1 Racing magazinnak nyilatkozva most visszaemlékezett arra a bizonyos 2015-ös idényre, és arra, hogy miket mondott a Hondáról.

„A frusztrációból fakadt a dolgot, és talán nem kellett volna ezt mondanom, de azért mégsem a TV-kamerák előtt, vagy egy sajtótájékoztatón fogalmaztam így. A mérnökömhöz beszéltem egy privát kommunikáció során [amit aztán beadtak a TV-közvetítés során]. Nem a nyilvánosságnak szántam. De a motor nagyon rossz volt” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

Alonso hozzátette, nagyon örül annak, hogy a Honda most ismét futamgyőzelmekre képes a Forma-1-ben.

„Az első évben Jerezben [az előszezoni teszteken] négy nap alatt 7 kört tettünk meg. Most a Honda futamot nyer, én pedig rengeteg olyan üzenetet kapok, hogy ’a GP2-es motor most nyer, szomorú nap lehet ez neked’. De ami azt illeti, nagyon örülök. Az a motor viszont, ami az én autómban volt, nem ugyanaz, mint ami nyert Brazíliában.”

„Ha egy toppilóta olyan teljesítményen megy keresztül, mint én, nem tudom, mit mondana… 2015-ben azért harcoltam, hogy továbbjussak a Q1-ből, és 575 rajthelynyi büntetést kaptam.”

Hirdetés

„Én csak azt mondom, amit gondolok, és amit hiszek. Ez azért van, mert azt gondolom, hogy ezek a dolgok igazak. Néha persze tévedhetek. De nem gondolom azt, hogy amit én csinálok, azt más nem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!