Alonso örül, hogy Hamilton ötszörös bajnok lehet - F1VILÁG.HU

Alonso örül, hogy Hamilton ötszörös bajnok lehet

HIRDETÉS
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, örülne annak, hogy egykori csapattársa és riválisa, Lewis Hamilton megszerzené ötödik világbajnoki címét, ezzel pedig beérné Juan Manuel Fangiót.
Fotó: Red Bull Racing

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, örülne annak, hogy egykori csapattársa és riválisa, Lewis Hamilton megszerzené ötödik világbajnoki címét, ezzel pedig beérné Juan Manuel Fangiót.

Hamilton akár már a hétvégi Amerikai Nagydíjon bebiztosíthatja idei világbajnoki címét, ezzel pedig Fangio mellé sorakozna fel az F1-es bajnokok listáján – csupán Michael Schumacher előzné meg őt 7 világbajnoki címével.

Alonso azt mondja, rendkívül nagyra értékeli Hamiltont.

„Talán Michael, Fangio [Ayrton] Senna, [Alain] Prost és Lewis. Szerintem ők lesznek a top 5” – mondta Alonso, amikor arra kérték, nevezze meg a legjobb F1-es versenyzőket.

„Nehéz összehasonlításokat végezni a különböző időszakok, illetve bajnoki győzelmet között. Lewis az ötödiket nyerheti most, és az, hogy ugyanannyi vb-győzelme lesz, mint Fangiónak, óriási eredmény.”

„Örülök, hogy Lewisnak sikerül elérnie ezt, mert megmutatta tehetségét és elkötelezettségét, amikor az autója dominált. Amikor pedig nem volt elég jó autója, hogy bajnok legyen, akkor is olyan teljesítményt nyújtott, mellyel megmutatta tehetséget. Manapság nehéz ilyet látni.”

Alonso 2007-ben volt Hamilton csapattársa a McLarennél, kettejük viszonya azonban akkoriban olyannyira megromlott, hogy a spanyol végül távozott a csapattól.

Arra a kérdésre, hogy akkor gondolta-e, hogy Hamilton egy napon ötödik vb-címéért harcol majd, a spanyol így felelt: „Akkor talán nehéz volt elképzelni, mit hoz a jövő Lewis számára – vagy bárki más számára a mezőnyben.”

„De kétségtelenül már az első naptól kezdve megmutatta a tehetségét. Már első évében harcolt a vb-címért, 2008-ban meg is nyerte azt. Akkor talán egyetérthettünk abban, hogy öt vagy hét világbajnoki cím lehetséges lesz.”

Hirdetés

„Amikor a Mercedeshez szerződött, mindannyian azt gondoltuk, hogy az nem túl pozitív, mert a Mercedes küszködött 2013-ban. De örülök neki, hogy már kezdettől fogva megmutatta a tehetségét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!