Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései - F1VILÁG.HU

Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései

Elégedetten nyilatkozott a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki nyitónapját követően Fernando Alonso, szerinte ugyanis az Aston Martin által pályára vitt fejlesztések jól működnek.

A silverstone-i istálló egy új első szárnnyal, orrkúppal, hátsó szárnyvéglappal, illetve ’beam winggel’ érkezett a szezon hetedik versenyhétvégéjére, Alonso pedig az első szabadedzésen az új elemek tesztelésével, no és a Pirelli tesztabroncsainak kipróbálásával foglalatoskodott.

A késő délután megtartott második gyakorláson a kétszeres világbajnok már főleg a különböző gumikeverékeken, illetve a beállításokon dolgozott, végül pedig Max Verstappen mögött a 2. legjobb idővel zárt – elmondása szerint azonban messzemenő következtetéseket még nem vonna le a mai eredményekből.

„Annyira szoros a mezőny egy körön, hogy szerintem pár tized teljesen más eredményt jelenthet, szóval a köridőknek még nem tulajdonítanék olyan nagy jelentőséget” – mondta a kétszeres világbajnok az edzésnap végén. „Az első edzésen teljesítettük a tervezett tesztprogramunkat, és ismerkedtünk a prototípus gumikkal, a pálya pedig egy kicsit lassabb volt, mint vártuk.”

Alonso hozzátette, az Aston Martin által kipróbált fejlesztések jól működtek a nyitónapon.

„Azok a fejlesztések, melyeket bevezettünk, segítenek az autó teljesítményén, és elégedettek is vagyunk velük, de meglátjuk, holnap, amikor mindenki nyomja, hogy állunk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!