Friss hírek

Alonso örülne James Allison érkezésének

Örülne James Allison érkezésének a Scuderia Ferrari világbajnok versenyzője, Fernando Alonso.


Örülne James Allison érkezésének a Scuderia Ferrari világbajnok versenyzője, Fernando Alonso.

A neves szakember az elmúlt években a Lotus technikai igazgatójaként tevékenykedett, az enstone-i gárda azonban a héten bejelentette, Allison távozik az istállótól, helyét pedig azonnali hatállyal Nick Chester veszi át.

Sajtóértesülések szerint Allison visszatérhet egykori csapatához, a Ferrarihoz, ahol a 2000-es évek elején, a Schumacher-érában már dolgozott a Ferrarinál.

A maranellói gárda spanyol pilótája, Fernando Alonso szívesen dolgozna együtt a 45 esztendős szakemberrel – főleg annak fényében, hogy 2005-ben és 2006-ban két világbajnoki címet szerzett Allison közreműködésével a Renault-nál.

„Ha Allison szabad, jobb, ha nálunk van, mint egy másik csapatnál” – mondta Alonso Barcelonában. „Nagyon szorosan dolgoztunk együtt és kétszer is világbajnok lettem az ő segítségével.”

„Aztán, amikor 2008-ban visszatértem a Renault-hoz, ő már technikai igazgató volt, de nem voltunk túl eredményesek az akkori autóval.”

„Azt viszont láthattuk, hogy a Lotus versenygépe mire volt képes az elmúlt években, így nem titok, hogy ő az egyik legjobb a szakmában, és majd meglátjuk, hol folytatja.”

Azt egyelőre még nem tudni, hogy Allison milyen pozícióban folytathatná a Ferrarinál – a patinás olasz istálló technikai igazgatója jelenleg Pat Fry, aki a Benettonnál még a ’90-es években már dolgozott együtt a szakemberrel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!