Alonso óvatos, de erős hétvégére számít Japánban - F1VILÁG.HU

Alonso óvatos, de erős hétvégére számít Japánban

Kiábrándító versenyeken van túl Fernando Alonso és az Aston Martin csapata, a spanyol versenyző azonban azt reméli, ezen a hétvégén újra jó formában versenyeznek majd.

A Forma-1 mezőnye Japánban vendégeskedik, Alonso számára pedig különösen kedves ez a hétvége, hiszen saját bevallása szerint is rajong a japán kultúráért. A kétszeres világbajnok már maga mögött is hagyta a rendkívül kiábrándítóan alakult szingapúri hétvégét, és azt reméli, a megtanult leckéket hasznosítani tudják a folytatásban.

„Nagy reményekkel érkeztünk meg Szingapúrba a pálya természetéből adódóan, mivel gyakran kiszámíthatatlan eredmények születnek – de végül nem a mi hétvégénk volt” – mondta az Aston Martin versenyzője. „A második körtől kezdve a sérült felfüggesztésburkolattal küzdöttünk, ami hatással volt a teljesítményre, és megnehezítette a versenyünket. Sokat tanultunk belőle, és jobbak leszünk legközelebb – de összességében egy olyan verseny volt, amit el kell felejtenünk.”

„Óvatosan vágunk neki a következő hétvégének. Meglátjuk, hogy állunk majd szombaton. Az időjárás is kiszámíthatatlan itt az év ezen szakaszában, ez pedig kaotikus versenyeket eredményezhet. Fel fogunk készülni mindenre.”

Alonso hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy a szezon hátralévő versenyein is jó eredményeket érjenek el.

„Erős pontszerzésekkel szeretnénk visszavágni a monzai és a szingapúri nehéz hétvégék után” – magyarázta a spanyol. „Láthatjuk, hogy versenyről versenyre változik az erősorrend – jobban, mint valaha. Tovább fogunk küzdeni. Hét verseny van még hátra különböző pályákon, rengeteg pont elérhető még.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!