Alonso óvatosan nyilatkozik az új Ferrariról - F1VILÁG.HU

Alonso óvatosan nyilatkozik az új Ferrariról

HIRDETÉS

Bár a Ferrari diktálta a tempót az idei év első tesztprogramján, és egyik nap sem talált legyőzőre a spanyolországi Valenciában, Fernando Alonso nem bízza el magát és óvatosan nyilatkozott csapata látszólag kirobbanó formájáról.

Bár a Ferrari diktálta a tempót az idei év első tesztprogramján, és egyik nap sem talált legyőzőre a spanyolországi Valenciában, Fernando Alonso nem bízza el magát és óvatosan nyilatkozott csapata látszólag kirobbanó formájáról.

A kétszeres világbajnok szerdán teljesítette első hivatalos tesztjét új csapatával, és már az első órákban megfutotta a nap, sőt a hét legjobb időeredményét, így a Ferrari mesterhármassal távozhatott Valenciából, ahol az első két napon Felipe Massa diktálta a tempót.

Ennek ellenére Alonso figyelmeztetett, hogy hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni az e heti teszten látottakból, hiszen nem tudhatjuk, ki mennyi üzemanyaggal körözött, és milyen programon volt.

“Nem gondolom azt, hogy az első teszt után ki lehetne jelenteni, hogy mi vagyunk az abszolút favoritok” – mondta a spanyol pilóta a riportereknek Valenciában, ahol több mint 35 000 néző követte figyelemmel a helyszínről az eseményeket.

“Még csak első tesztnapomat teljesítettem, és az elsődleges szempont az volt, hogy teljesen kényelmesen érezzem magam a pilótafülkében. Számos dolog volt, ami felfedezésre várt, rengeteg a tanulnivaló.”

“Szerintem az, hogy mindhárom nap mi végeztünk az élen, talán a különböző üzemanyagszinteknek tudható be, de akár az is lehet, hogy valóban versenyképesek vagyunk. Azonban először arról kell megbizonyosodnunk, hogy megbízható az autó, és be tudjuk fejezni a versenyeket. Még csak a téli tesztek elején járunk.”

“Erőssé kell tennünk az autót, és csak azután kezdhetjük el figyelni a teljesítményt, majd mikor megérkezünk Barcelonába, vagy az utolsó tesztnek helyet adó Jerezbe” – folytatta Fernando, aki szerint egyébként is csalhat az első benyomás.

“Az első benyomás általában jó. Tavaly is jó volt, és nem gyakran jutottam be az időmérő utolsó körébe. Éppen ezért nagyon, de nagyon óvatos vagyok. Kiváló volt az első nap, de nagyban azért, mert könnyű volt vezetni az autót, mivel azt Felipe az első két napon már beállította.”

“Mindezek ellenére számos dolog volt, amit magamra kellett állítanom a nap folyamán. Az üléspozíció, a kormány, illetve a sisak is új volt számomra, ezzel a márkával még soha nem versenyeztem, ahogy a Brembo fékeket sem ismerem.”

“Számos dologhoz hozzá kellett szoknom, de egy jó alapom volt, Felipe első két napon elvégzett munkájának köszönhetően. Ez hatalmas segítség volt, hiszen nem kellett azon időznöm, hogy beállítsam az autót, mivel Felipe beállításai elég jók voltak ahhoz, hogy produktív legyek a reggeli tréningen.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!