Friss hírek

Alonso óvatosan nyilatkozik hétvégi esélyeiről

Fernando Alonso annak ellenére is óvatosan nyilatkozik hétvégi esélyeiről, hogy úgy érzi, komoly meglepetésekre lehet számítani Monte-Carlóban, különösen ha bejön a meteorológusok jóslata, és esni fog az eső.

Fernando Alonso annak ellenére is óvatosan nyilatkozik hétvégi esélyeiről, hogy úgy érzi, komoly meglepetésekre lehet számítani Monte-Carlóban, különösen ha bejön a meteorológusok jóslata, és esni fog az eső.

A spanyol versenyző az elmúlt két évben nem talált legyőzőre Monacóban, azonban idén sokkal nehezebb lesz a dolga, ugyanis csapata már nem tartozik a legjobbak közé.

Annak ellenére, hogy a Renault rengeteget fejlődött az európai versenyeken, és Monacóban általában nem jönnek ki annyira a csapatok közti különbségek, Alonso úgy érzi, a francia gárda így sem lesz majd képes harcba szállni a McLarennel.

Hirdetés
 

“Jelenleg azt gondolom, hogy nem leszünk ott az élen, mert az idei évben nem vagyunk olyan szinten, hogy harcba szállhatnánk a győzelmekért” – mondta Alonso, aki többi versenyzőtársával együtt már a helyszínen tartózkodik.

“Nem érkezhetünk meg túlzott optimizmussal Monacóba. Visszatekintve arra, hogy milyen jól ment a McLaren ezen a pályán a tavalyi évben, úgy érzem, ők a legesélyesebbek a győzelemre. Azonban, ahogy azt már korábban is mondtam, bármi megtörténhet. Monaco egy teljesen különálló pálya, semelyik másikhoz nem hasonlítható, és csak akkor győzhetsz, ha befejezed a versenyt.”

“Éppen ezért, ha holnap nem leszünk olyan eredményesek, és ők dominálnak majd a hétvégén, akkor sem kell elcsüggednünk, mert ha nem fejezik be a versenyt, akkor nekünk csak annyi lesz a dolgunk, hogy célba érkezzünk” – magyarázta a kétszeres világbajnok, aki szerint jó esélye van a meglepetéseknek, és ha minden jól alakul, akár még az élmezőnnyel is harcba szállhat majd a versenyen.

“Mindig van néhány meglepetés Monacóban. Egyes csapatok jobban, mások gyengéppen szerepelnek az utcai ringen, mint az átlagos pályákon. Majd meglátjuk, idén mi lesz a helyzet. Meg kell várunk a holnapot, bár úgy érezzük, jó lehet az autónk a hercegségben.”

“Talán az élcsapatokkal is felvehetjük majd a harcot. Elégedettek voltunk a múlt heti tesztekkel, és majd meglátjuk, mire leszünk képesek a többiekkel szemben.”

“Akár megismétlődhet a 2004-es eset, mikor a Renault nem olyan pozícióban érkezett meg a helyszínre, hogy harcba szállhatott volna a győzelemért, Trulli mégis megnyerte a versenyt, és én a második helyen autóztam, mikor összetörtem magam az alagútban. Máskülönben kettős győzelmet is arathattunk volna , így bízom benne, hogy idén is hasonló dolgokra lehetünk majd képesek.”

A Renault versenyzője azt is elárulta, csapata nem valószínű, hogy agresszív stratégiát választ majd, csak hogy az első sorok egyikéből rajtolhasson azon a versenyen, ahol a rajtpozíciók mindennél fontosabbak, ugyanis az előzés szinte lehetetlen.

“Nem tudom. Egyelőre még nem tudom, milyen stratégián gondolkodnak. Azonban nem hiszem, hogy kockáztatnánk a stratégiával, mert bár az élről indulni nagy előny, mindenki tudja, hogy a versenyen az számíthat jobb eredményre, aki tovább kint tud maradni a pályán.”

“Az elmúlt években az egy kiállásos stratégia volt az általános, normális körülmények között, és szerintem a többség ezt fogja alkalmazni idén is. Nem szabad túl nagy kockázatot vállalni, mert ezzel akár hátrányba is kerülhetsz, így szerintem teljesen átlagos stratégiát fogunk követni a hétvégén” – tette hozzá a spanyol versenyző.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!