Alonso óvatossága ellenére az Aston Martin a győzelmet célozza meg Miamiban - F1VILÁG.HU

Alonso óvatossága ellenére az Aston Martin a győzelmet célozza meg Miamiban

Az Aston Martin Forma-1-es csapatát irányító Mike Krack szerint ott lesz a lehetőség Fernando Alonso számára ahhoz, hogy megnyerje a vasárnapi Miami Nagydíjat – habár a kétszeres világbajnok azt mondja, nem reális cél az elsőség megszerzése.

Alonso idén másodszor rajtolhat majd a 2. rajtkockából, miközben a pole pozíciót a Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez szerezte meg Miamiban. Ahhoz, hogy Alonso ennyire előkelő helyen végezzen, kellett az is, hogy Charles Leclerc összetörje versenyautóját, mely miatt Max Verstappen sem tudott versenyképes kört futni. Az Aston Martin kétszeres világbajnok a kvalifikációt követően arról beszélt, a győzelem megszerzésére nem lesz reális esélyük ma.

„Nem hiszem, hogy a győzelmet kell megcéloznunk – főleg azok után, ahogy a hétvégénk ment” – mondta a spanyol. „Azt gondolom, még a dobogó elérése is nehéz lesz, de futjuk a saját versenyünket. Egész évben ezt csináljuk, kiváltságos helyzetben vagyunk, hiszen nem számítottunk arra, hogy ennyire elöl leszünk. Szóval jelenleg minden megtett kör ebben a pozícióban ajándék.”

„Megpróbáljuk megelőzni Checót az 1-es kanyar előtt, mivel imádjuk vezetni a versenyt – legalább pár kör erejéig. Utána pedig abban a pozícióban végzünk majd, amit megérdemlünk. Ha ötödikek leszünk, akkor ötödikek leszünk, ha hetedikek, akkor hetedikek. Ha újra dobogóra állhatunk, az fantasztikus lesz. De szerintem nehéz verseny lesz.”

Alonso óvatossága ellenére viszont Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke szerint igenis a győzelmet kell megcélozniuk Miamiban.

„A lehetőség adott” – mondta a Motorsport.com című internetes lap kérdésére. „Ha az ember az első sorból rajtol, akkor a győzelem kell, hogy a célja legyen – ezt már Dzsiddában is elmondtam.”

„Viszont erős ellenfeleink vannak, akiknek nem jött össze annyira az időmérő – kivéve Sergiót. De próbálkozni fogunk. A legjobbunkat nyújtjuk majd.”

Krack hozzátette, az Aston Martin autójának parádés gumikezelése nagy előny lehet a mai versenyen.

„Nem tagadhatjuk, hogy erős versenyautónk volt a korábbi nagydíjakon. Szóval ez egy olyan erősség, amire támaszkodni tudunk. Ám verseny hosszú, és talán a többiek is javítottak autóikon. Szóval nincs garancia arra, hogy erős versenyünk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso óvatossága ellenére az Aston Martin a győzelmet célozza meg Miamiban
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!