Alonso óvatosságra intette rajongóit

Annak ellenére, hogy az élen fejezte be a második szabadedzést, és a Red Bull versenyzői is csapatát tartják legnagyobb ellenfelüknek a hétvégén, Fernando Alonso figyelmeztette rajongóit.


Annak ellenére, hogy az élen fejezte be a második szabadedzést, és a Red Bull versenyzői is csapatát tartják legnagyobb ellenfelüknek a hétvégén, Fernando Alonso figyelmeztette rajongóit.

A Ferrari fantasztikusan teljesített a délutáni edzésen Hockenheimben, ahol az első, illetve a harmadik helyet szerezték meg versenyzői, mellyel kivívták a Red Bull duója elismerését is.

Alonso azonban tisztában van azzal, hogy a pénteki eredmények nem mondanak el semmit, főleg nem úgy, hogy a nap folyamán folyamatosan változott a pálya állapota, hiszen az éjszakai esőzések után vizes burkolat fogadta őket a reggeli tréningen.

„Ahogy azt mondani szoktuk, a pénteki idők nem mindig tükrözik a valós erőviszonyokat, különösen nem úgy, hogy a pálya állapota folyamatosan változott a nap során” – mondta Alonso a spanyol riportereknek.

„Azonban mindent leteszteltünk, amit le akartunk tesztelni, és most az adatok kielemzésén van a sor. Mindenesetre egy pozitív pénteki napot zártunk, de nem szabad elszállni a mai eredményektől.”

„Majd csak holnap, az időmérő edzésen derül ki, hogy mennyire vagyunk versenyképesek, és biztos vagyok abban, hogy a mezőny képe nem változott meg drasztikusan az elmúlt verseny óta, így a McLaren, a Red Bull, és mi nagyon kemény csatát fogunk vívni egymással.”

Alonso jelenleg a bajnokság hatodik helyén áll, majd’ ötven ponttal lemaradva a listavezető Lewis Hamilton mögött.

„Mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy a listavezető előtt végezz, hogy csökkentsd a hátrányodat” – mondta. „Most a McLaren az, amely az élen áll, így előttük kell végeznünk, hogy 47 pontnál kevesebb legyen a lemaradásunk a következő versenyen.”

„Ha a következő versenyen a Red Bull kerül az élre a bajnokságban, akkor az lesz a dolgunk, hogy előttük végezzünk, és így tovább. Mindenképpen jobban kell teljesítenünk a szezon második felében, mint az elsőben, és több dobogós helyezést kell szereznünk.”

„Végre egy tökéletes hétvégét kell összeraknunk. Korábban is teljesítettünk néhány kiváló pénteki napot, de most az kell, hogy szombaton és vasárnap is tökéletesek legyünk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!