Alonso pályára vitte az átépített Ferrarit - F1VILÁG.HU

Alonso pályára vitte az átépített Ferrarit

HIRDETÉS

Fernando Alonso az elmúlt héten két napot töltött a Ferrari maranellói főhadiszállásán, és pénteken pályára vitte az új, teljesen átdolgozott F10-es modellt Fioranóban.



Fernando Alonso az elmúlt héten két napot töltött a Ferrari maranellói főhadiszállásán, ahol csütörtökön a szimulátorban készült hazai versenyére, a hétvégén megrendezésre kerülő Európa Nagydíjra, míg pénteken pályára vitte az új, átdolgozott F10-es modellt.

A szezonközi teszttilalom miatt a csapatoknak korlátozott lehetőségei vannak arra, hogy kipróbáljanak néhány újítást a pályán. Erre biztosít lehetőséget a reklámfilm forgatás, ahol – bizonyos megszorítások mellett – pályára vihetik versenygépeiket.

Ezt használta ki a Ferrari is. Az olasz alakulat egy reklámfilmet forgatott spanyol pilótájával, akinek így lehetősége nyílt arra, hogy kipróbálja csapata teljesen átalakított versenygépét, amit már a hétvégi versenyen élesben is bevet Valenciában.

Ahogy azt a fenti fotón is látni lehet, az F10 hátulja teljesen átalakult, a kipufogó kivezetése eltűnt az oldaldoboz tetejéről, és a Red Bull megoldásához hasonlóan, a hátsó felfüggesztés alatt kapott helyet, ami az aerodinamika és a duffúzor hatékonyságát hivatott szolgálni.

A Ferrari vezetése korábban már elmondta, hogy egy átfogó javítócsomaggal készülnek a hétvégi Európa Nagydíjra, amely az F10 hátsó részét érinti leginkább, és amitől komoly előrelépést remélnek.

A zárt ajtók mögött megrendezett „tesztre” egyébként az olaszországi Fioranóban került sor péntek délelőtt.

A promóciós eseményeken egyébként a csapatok a Bridgestone ultra kemény gumikeverékeit használhatják, naponta maximum 100 km-t teljesíthetnek, és nincs lehetőségük összehasonlítani a gumikat, illetve próbálgatni a beállításokat.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!