Alonso: Papíron nincs esélyünk a győzelemre - F1VILÁG.HU

Alonso: Papíron nincs esélyünk a győzelemre

Ugyan nem számít győzelemre, a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso reméli, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíjon sikerül közelebb kerülni legfőbb riválisaikhoz.


Ugyan nem számít győzelemre, a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso reméli, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíjon sikerül közelebb kerülni legfőbb riválisaikhoz.

Akárcsak a többi csapat, az olasz gárda is komoly fejlesztésekkel érkezik a szezon ötödik versenyhétvégéjére.

Alonso a Ferrari hivatalos weboldalán vezetett blogjában elárulta, lehetetlen megjósolni, mit hoz a Spanyol Nagydíj, azonban reméli, hogy egy jó eredménnyel megörvendeztetheti hazai szurkolóit – még ha a győzelemre egyelőre úgy tűnik, nincs is esélyük.

„Tudom, hogy sokan tudni szeretnék, mi fog történni a hétvégén, de nem tudok válaszolni erre” – mondta Alonso.

„Papíron még nincs meg bennünk az a potenciál, hogy egyenesen a győzelemért szálljunk harcba, ebben a tekintetben egy csapat egyértelműen élen jár. Mindazonáltal tudjuk, hogy a dolgok gyorsan változhatnak ebben a sportágban, és Törökországban végre sikerült egy dobogós eredményt elérnünk.”

„Még hosszú út vár ránk, de hiszem, hogy legalább már jó irányba haladunk.”

Alonso hozzátette, az egész csapat feledtetni szeretné a gyenge idényrajtot, ezért mindent megtesznek azért, hogy javítsanak a 2011-es versenygép teljesítményén.

„Az elmúlt néhány napban a csapat rendkívül keményen dolgozott Maranellóban a 150° Italia fejlesztésén, illetve azért, hogy a lehető legjobban felkészüljenek erre a két versenyre. Amíg a gyárban töltöttem az időt, mindenkin látszott, hogy tényleg vissza akarnak vágni: olyan erős érzések uralkodnak, hogy majdhogynem meg lehet érinteni őket.”

A spanyol versenyző emellett elmondta, bízik a Ferrari fejlesztéseiben, ám nem jelenthető ki egyértelműen, hogy közelebb kerültek az élmezőnyhöz, ugyanis riválisaik is keményen dogoznak autóik továbbfejlesztésén.

„Felipe [Massa] és én is nagyon sok kilométert megtettem a szimulátorban, és úgy érezzük, a fejlesztések teljesítmény szempontjából előrelépést nyújtanak majd. Hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy csökkentsük a különbséget a legjobbakhoz képest, azt csak a hétvége során tudjuk majd meg, hiszen a többiek sem ülnek a babérjaikon. Meglátjuk, ki volt a legokosabb a fejlesztési versenyben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!