Alonso parancsba adta: Január 1-jén szélcsatornába kell vinni a 2022-es autót!

Komolyan ösztönzi a Renault Forma-1-es csapatát a száguldó cirkuszba jövőre visszatérő Fernando Alonso. A spanyol azt szeretné, ha a csapat már január 1-jén a szélcsatornában dolgozna a 2022-es modellel.

A Forma-1 jelenlegi szabályai szerint a csapat a jövő év első napjáig még nem dolgozhatnak 2022-es versenyautóikon, Marcin Budkowski, a Renault F1-es csapatának vezérigazgatója viszont azt mondja, már csak Alonso miatt sem tehetik meg azt, hogy az első adandó alkalommal ne kezdjék el az új modell tesztelését.

„Mindenről érdeklődik nálunk. Ott állunk a szélcsatornában, és azt mondja: ’Szóval momentán nem tesztelhetitek a 2022-es autót…’. Nem – mondjuk neki. Nem tesztelhetjük a szabályok miatt” – magyarázta Budkowski.

Hirdetés
 

„Aztán megkérdezi, ’szóval mikor kezdhetitek el fejleszteni?. Mi pedig mondjuk, hogy ’január 1-jén’.”

„’Oké, szóval január első napján már tesztelitek?’ – kérdezi. Én pedig mondtam neki, hogy ’általában nem szoktunk tesztelni január 1-jén, de ezúttal fogunk, mert ez lesz a fontos év’.”

„Ő pedig azt mondta erre, hogy ’oké, január 1-jén már tesztelnünk kell, én is jövök, és segítek nektek január 1-jén!’. Szóval ennyire motivált jelenleg Fernando!”

A Renault egyébként megerősítette, Alonso jövő héten újra F1-es autóba ül: két napon át tesztel majd az istálló 2018-as versenyautójával.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!