Alonso reálisan látja esélyeit Barcelonában - F1VILÁG.HU

Alonso reálisan látja esélyeit Barcelonában

HIRDETÉS

Fernando Alonso nem ringatja magát álomvilágba, mert tisztában van azzal, hogy nem számíthat komoly áttörésre hazai közönsége előtt, hiszen csapata nem készül nagyobb újításokkal a hétvégi Spanyol Nagydíjra.

Fernando Alonso nem ringatja magát álomvilágba, mert tisztában van azzal, hogy nem számíthat komoly áttörésre hazai közönsége előtt, hiszen csapata nem készül nagyobb újításokkal a hétvégi Spanyol Nagydíjra.

Miközben a legtöbb csapat egy átfogó javítócsomaggal érkezik az európai szezon első futamának helyet adó Barcelonába, a Renault csak apróbb fejlesztéseket mutat be a hétvégén.

Alonso éppen ezért kemény küzdelemre számít hazai versenyén, és úgy gondolja, még sokat kell dolgozniuk ahhoz, hogy közelebb kerüljenek riválisaikhoz.

“Véleményem szerint többé-kevésbé ugyanaz lesz a helyzet, mint az elmúlt versenyeken” – mondta a spanyol pilóta a riportereknek Barcelonában. “Javítottunk az autón az utolsó futam óta, ám nagyon nehéz megmondani, mekkora előrelépést sikerült elérnünk. Ez lehet egy, vagy két tized, de nem tudhatjuk biztosan.”

“Azonban ez egy olyan verseny, melyre mindenki komoly újításokkal készül, számos új elem kerül az autókba. Véleményem szerint mindenki javulni fog két-három tizedet, és a pozíciók többé-kevésbé azonosak maradnak, mint az elmúlt futamokon.”

A Renault már a szezon harmadik állomásának helyet adó Kínai Nagydíjon bemutatta saját fejlesztésű duplafedelű diffúzorát, ami ugyan javított az R29 teljesítményén, ám nem volt elég ahhoz, hogy felvegye a harcot ellenfeleivel.

Alonso elmondta, hogy meglepte a gyenge kezdés, mert a tavalyi évad befejezése, és a téli tesztek után azt gondolta, jól fognak szerepelni az első versenyeken, ami végül nem így lett.

“Úgy gondolom, mikor befejeztük a téli tesztelést Jerezben, elég optimisták voltunk, és az egész téli időszakban többé-kevésbé versenyképesek voltunk” – folytatta az egykori világbajnok. “Nem voltak nagyobb problémáink, így magabiztosan érkeztünk Ausztráliába, és azt gondoltuk, harcba szállhatunk a dobogós helyezésekért, de ez nem így lett.”

“Meglepett, hogy néhány csapat mennyire versenyképes volt Ausztráliában, ahol először tudatosult bennünk, hogy meg kell kezdenünk a felzárkózást. Sikerült javulást elérnünk Kínában, és Bahreinben is felkerült néhány újítás az autóra, ahogy ezen a versenyen is lesznek új fejlesztések, így megpróbálunk felzárkózni.”

“Viszont sokkal többet vártunk az első négy versenytől, és az eddig szerzett öt pont nem elég ahhoz, hogy harcba szállhassunk a bajnoki címért” – tette hozzá Alonso.

Hirdetés

A Renault jelenleg az 5. helyen áll a konstruktőrök versenyében, 45 ponttal lemaradva a listavezető Brawn mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!