Alonso reméli, át tudják menteni a jó tempót szombatra - F1VILÁG.HU

Alonso reméli, át tudják menteni a jó tempót szombatra

HIRDETÉS
Remek formában kezdte hazai versenyét, a Francia Nagydíjat az Alpine Forma-1-es csapata. Fernando Alonso a 4. legjobb időt autózta délelőtt, és természetesen reméli, hogy át tudják menteni a remek tempót szombatra is.
Fernando Alonso, Alpine, French Grand Prix

Alonso bő 4 tizedmásodperccel volt lassabb a második szabadedzésen, mint az élen végző Max Verstappen, ráadásul csapattársa, Esteban Ocon is jól szerepelt, hiszen a 6. pozícióban zárt délután.

A kétszeres világbajnok az edzésnap végén elárulta, éreznek egyfajta megkönnyebbülést, hiszen az utcai helyszíneken nem mentek olyan jól a dolgok számukra.

„Gyorsak voltunk ma, az autó jónak tűnt” – mondta Alonso.

„Kísérleteztünk egy kicsit a beállításokkal az első és a második edzésen is. Egyértelmű válaszaink még nincsenek, de úgy tűnik, eddig jól működnek a dolgok. Remélhetőleg át tudjuk menteni ezt a sebességet szombatra is.”

„Azt gondolom, amikor igazán számít, nagyon szoros lesz majd a küzdelem a középmezőnyben, néhány tized sokat jelenthet.”

Alonso hozzátette, örül annak, hogy úgy tűnik, a szokványosabb versenyhelyszínen ismét versenyképesebbek lehetnek.

„Igen, folyamatosan megkérdőjeleztük magunkat: ’mi történik Monacóban és Bakuban?’ Még nincsenek meg a válaszok, de úgy tűnik, itt már sokkal szokványosabban alakulnak a dolgok a versenyképességünket tekintve, ez pedig pozitívum az év hátralévő részére nézve.”

„Most optimalizálnunk kell a beállításokat holnapra, mindkét autóval leteszteltünk bizonyos dolgokat. A gumik is komoly tényezőt jelentenek majd, szóval sok dolog van… És olyan szoros a középmezőny, hogy ha nem optimalizálsz mindent, és nem futsz tökéletes szombatot vagy pénteket, nem szerzel pontot… Szóval tudjuk, hogy van tennivalónk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!