IMOLAGP

Alonso reméli, erős évük lesz idén az Alpine-nal

Fernando Alonso (ESP) Renault F1 Team RS20.
Formula One Testing, Tuesday 15th December 2020. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.
A Forma-1-be az Alpine színeiben idén visszatérő Fernando Alonso azt mondja, nagyon bízik abban, hogy erős évet teljesíthet majd a francia istállóval 2021-ben.

A tavaly még Renault néven szereplő csapat 3 dobogós eredményt ért el az elmúlt idényben, és bár 2022-ben jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai, Alonso azt mondja, az előttünk álló idény is rendkívül fontos lesz.

A spanyol éppen ezért azt reméli, 2021-ben a tavalyinál még jobb eredményeket érhet el az enstone-i istálló.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy kétévnyi kihagyás után visszatérek a Forma-1-be” – mondta a spanyol versenyző. „Nagyon motiváltan várom ezt az új fejezetet az Alpine-nal, és természetesen különleges dolog visszatérni a csapathoz, mellyel korábban olyan sok mindent elértem.”

„Nyilván szeretnénk erős évet teljesíteni, és építeni arra, amit a csapat elért tavaly. Rengeteg pozitívuma volt a 2020-as idénynek, a csapat pedig nagyon közel állt ahhoz, hogy a 3. helyen zárjon egy rendkívül szoros bajnokságban.”

„A három dobogós eredmény természetesen nagy lépés volt a korábbi évekhez képest, de építenünk kell erre a lendületre, és még jobbnak kell lennünk idén. Bár jövőre radikálisan változnak a szabályok, nagyon fontos lenne, hogy erős évünk legyen idén.”

„A bahreini időmérőig nem fogjuk tudni, mennyire erős az autónk a mezőny többi versenygépéhez képest, de magabiztosak vagyunk, hogy erős évünk lehet, és építeni tudunk a tavalyi teljesítményre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!