Alonso reméli, hogy elutasítják a McLaren fellebbezését - F1VILÁG.HU

Alonso reméli, hogy elutasítják a McLaren fellebbezését

HIRDETÉS

Fernando Alonso szerint hatalmas csapás lenne a Forma-1-nek, ha Lewis Hamilton a bíróságon szerezné meg az idei világbajnoki címet, amit jelenleg a Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen tudhat magáénak.

Fernando Alonso szerint hatalmas csapás lenne a Forma-1-nek, ha Lewis Hamilton a bíróságon szerezné meg az idei világbajnoki címet, amit jelenleg a Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen tudhat magáénak.

A 2007-es Forma-1-es világbajnokság végeredménye továbbra is kérdéses, miután a McLaren Mercedes vezetősége arról tájékoztatta a Nemzetközi Automobil Szövetséget, hogy benyújtja fellebbezését a sportfelügyelők döntése ellen, miszerint sem a Williams, sem a BMW istállót nem büntették meg a szezonzáró Brazil Nagydíjat követően.

Felmerült ugyanis a gyanú, hogy az említet két csapat autóiban a megengedettnél alacsonyabb hőmérsékletű volt az üzemanyag a versenyen, ám a stewardok bizonyíték hiányában úgy döntöttek, egyik csapatot sem büntetik meg.

Azonban ha a McLaren fellebbezését elfogadja az FIA, és a Fellebbviteli Bíróság a sportfelügyelők ellen ítél az ügyben, és diszkvalifikálja a Williams illetve a BMW versenyzőit, akkor Lewis Hamilton felugorhat a negyedik helyre, ami elegendő pontot jelentene számára ahhoz, hogy Raikkönen előtt végezzen az összetettben.

Alonso azonban úgy gondolja, ha ilyen módon kerülne kihirdetésre 2007 világbajnoka, az lenne a Forma-1 legnagyobb szégyene.

“Egy vicc lenne, és ebből már túl sok volt az idei évben” – mondta a spanyol pilóta a Cadena Ser rádiónak adott nyilatkozatában. “Ha ez megtörténne, ott lenne vége a Forma-1-nek.”

Az egykori világbajnok a szezonzárót a harmadik helyen fejezte be, így a harmadik pozícióban végzett az összetettben. Alonso ismét elmondta, úgy érzi, azon úszott el a bajnoki címe, hogy a McLaren nem támogatta eléggé az idei évben.

“Számomra úgy tűnik, nem sikerült megfelelően kezelniük az idei évet” – mondta a spanyol. “Az eredmény magáért beszél. A McLaren csakis magának köszönheti, hogy elvesztette a bajnoki címet, leginkább a szezon második felében hoztak sorozatosan rossz döntéseket. Nem titok, hogy nem igazán segítettek nekem.”

“Csapatfőnököm Kínában adott nyilatkozata, mely szerint nem Raikkönen, hanem ellenem harcoltak, jól mutatja a csapat célját. A McLaren saját magának vesztette el a bajnoki címet, de a Ferrari jobb munkát végzett a többieknél. Az utolsó versenyeken meg volt kötve a kezem. Nem volt elég hatalmam. Azt kellett tennem, amit ők akarnak, és így nehéz volt csökkenteni a különbséget.”

Mindezek ellenére Alonso cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint az év végén elhagyná a McLarent és egykori munkaadójához, a Renault-hoz igazolna a 2008-as idényben.

Hirdetés

“Hallottam a híresztelésekről, de nem tárgyaltam más csapatokkal, ez a valóság” – mondta. “Ha nem akarnék a McLarennél maradni, nem a Renault lenne az elsődleges célom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!