Alonso reméli, legközelebb mindenki keményebb lesz Verstappen ellen - F1VILÁG.HU

Alonso reméli, legközelebb mindenki keményebb lesz Verstappen ellen

A Forma-1-es Miami Nagydíjat követően Fernando Alonso a Red Bullok túl könnyű előzéseit boncolgatta, de a futamon elhangzott emlékezetes rádióüzeneteiről is szót ejtett.

Lehengerlő futamgyőzelmet aratott Miamiban Max Verstappen, aki a kilencedik pozícióból rajtolva lényegében a földbe döngölte ellenfeleit. A második helyről induló Fernando Alonso azt jósolta, a Red Bull pilótája a 25. körre érkezik meg mögé, Verstappen ezzel szemben már a 15. körben az Aston Martin mögött loholt, amit aztán játszi könnyedséggel utasított maga mögé. Alonso ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, a Red Bulloknak talán túl könnyű dolguk van a többiek ellen.

„Jelenleg nehéz őket magunk mögött tartani. Abban reménykedtem, hogy fennakad egy DRS-vonaton, de egyik autót előzte a másik után, szóval egy kicsit talán túl könnyű dolga volt. Remélhetőleg legközelebb mindenki megpróbálja jobban megnehezíteni a dolgát” – fogalmazott a spanyol pilóta.

 

Miután Verstappen megelőzte őt, Alonsóra egy eseménytelen futam várt. Senkitől sem zavartatva ért célba a harmadik helyen, így arra is volt ideje, hogy a pálya óriáskijelzőin a többiek futamát figyelje. Még az is belefért számára, hogy megkérdezze a csapatától, Lance Stroll hányadik pozícióért előzte meg Alex Albont.

„Kissé magányos versenyem volt. Az előttem álló Red Bullokkal nem tudtam mit kezdeni, de a mögöttem haladóhoz képest is nagy volt a különbség. Ez pályafüggő, de az itteni 11-es kanyarban van egy nagy kijelző, szóval azon figyeltem a futamot. Lance-től láttam pár megmozdulást az egyes kanyarban, azt élveztem, de nem tudtam, hányadik pozícióban áll.”

Alonsónak a futam első harmadában volt egy furcsa rádióüzenete, amikor azt reagálta a mérnökének, hogy „A terv mínusz 12”. Akkor azt gondolhattuk, hogy az előre eltervezett stratégiájukhoz képest 12 körrel hamarabb kell kiállnia, de kiderült, hogy nem erről volt szó.

„Volt A és B tervünk, de azt hiszem, összekevertem a kettőt, ezért a mínusz 12-t máshogy értettem. Pár másodperccel később elnézést kértem. A csapat nevetett rajta, mert a mínusz 12 épp az aktuális körömet jelentette, szóval lehetetlen helyzet volt” – tisztázta az üzenetet a kétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso reméli, legközelebb mindenki keményebb lesz Verstappen ellen
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!