Alonso reméli, megtartják a lendületet Belgiumra - F1VILÁG.HU

Alonso reméli, megtartják a lendületet Belgiumra

HIRDETÉS

Fernando Alonso elárulta, nem számít arra, hogy a McLaren autója különösebben versenyképes lesz a hétvégi Belga Nagydíjon, ennek ellenére bízik abban, szerezhet néhány értékes pontot csapatának.A kétszeres világbajnok Fernando Alonso elárulta, nem számít arra, hogy a McLaren autója különösebben versenyképes lesz a hétvégi Belga Nagydíjon, ennek ellenére bízik abban, szerezhet néhány értékes pontot csapatának.

Tavaly a wokingi gárda kiábrándítóan szerepelt Spa-Francorchampsban a Honda-motorok gyengesége miatt, és bár az idei évre a japánok jelentősen javítottak V6-os erőforrásaikon, Alonsóéknak így is nehéz dolguk lesz.

„Spában egy nagyon erős csomagra van szükség a teljesítményt és a megbízhatóságot tekintve” – mondta a spanyol versenyző.

„A kör több mint 70 százalékát teljesítjük padlógázzal, ami már önmagában óriási kihívás. Viszont az elmúlt versenyeken megmutattuk, hogy kemény munkával képesek vagyunk meglepni még magunkat is az olyan helyszíneken, melyet elméletileg nem fekszenek nekünk.”

„Bízom abban, hogy sikerül megtartani a lendületet és a legtöbbet hozzuk ki a hétvégéből. Ez a pálya mindig nagy kihívást jelent az autónak és a versenyzőnek egyaránt, ha viszont összeállnak a dolgok, pozitív hétvégét zárhatunk. Nem lesz könnyű verseny, de mint mindig, most is keményen nyomjuk majd, hogy pontokat szerezzünk.”

Alonso hozzátette, reméli, hogy a riválisok esetleges hibáiból profitálni tudnak majd Belgiumban.

„Úgy érzem, felfrissültem a nyári szünetben, és készen állok erre a legendás pályára! Nagyon sok mindent figyelembe kell itt venni: a stratégiát, a gumikat, az üzemanyagot, az erőforrás-menedzsmentet, és az időjárást is.”

„Ez az a fajta pálya, ahol elég kiszámíthatatlanok a körülmények, és a futam során mindig van valamiféle dráma. Szóval remélem, hogy keményen tudunk majd harcolni, és ki tudjuk használni azokat a szituációkat, melyekkel szembesülünk majd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!